ZAHAROVA ODGOVORILA CRNOGORCIMA: "Crnogorski političari se sa omalovažavanjem odnose prema svojim zadacima"

V. K.

31. 08. 2022. u 11:40

PORTPAROLKA ruskog Ministarstva spoljnih poslova Marija Zaharova izjavila je da su optužbe Crne Gore na račun Moskve za sajber napade nastavak kursa u cilju urušavanja odnosa dve zemlje a na korist Amerike.

Foto: Tanjug/Alexander Demyanchuk/TASS Host Photo Agency Pool via AP

Prema njenim rečima, prenose mediji, crnogorski političari se sa omalovažavanjem odnose prema socijalno-ekonomskim zadacima koji stoje pred državom i koje je tražio narod.

- Politički establišment ignoriše zahteve ljudi za razvoj istorijski prijateljskih odnosa sa Rusijim iz želje za ulagivanjem ili jednostavno iz straha - rekla je Zaharova.

STIŽE FBI U CRNU GORU: Učestvuju u istrazi zbog sajber napada

MINISTARSTVO unutrašnjih poslova Crne Gore saoštilo danas da je odobren dolazak Ef-Bi-Ajevog tima koji će učestvovati i pomagati u istrazi o sajber napadima u Crnoj Gori.

Navode da je u toku njihovo upućivanje u Crnu Goru.

Podsećaju da je nakon prvog sastanka ministra unutrašnjih poslova Filipa Adžića i direktora Uprave policije Zorana Brđanina sa pravnim atašeom FBI za Crnu Goru, Srbiju i BiH, Kenetom Brajanom, koji je iskazao spremnost Ef-Bi-Aja za konkretnu podršku crnogorskim kolegama, već danas odobren dolazak Ef-Bi-Ajevog CAT-a (Cyber Action Team) koji će učestvovati i pomagati u istrazi u odnosu na nedavne sajber napade u Crnoj Gori.

Pogledajte više