SMENA ZBOG ZETE: DNP zapretio šefici parlamenta

V. K.

30. 07. 2022. u 07:48

POSLANICI Demokratske narodne partije (članice DF) najavili su za danas podnošenje inicijative za smenu predsednice Skupštine Danijele Đurović (SNP) zbog "zloupotrebe službenog položaja" i stavljanja na dnevni red dva zakona kojima će Zeta postati samostalna opština.

Danijela Đurović, Foto Skupština CG

Lider ove partije Milan Knežević saopštio je da će podneti krivičnu prijavu protiv Đurovićeve ukoliko uvrsti u dnevni red antizetske zakone o teritorijalnoj organizaciji i glavnom gradu.

- Ona je brutalnim zloupotrebama službenog položaja od najvišeg zakonodavnog organa napravila političku pijacu na kojoj je planirala da proda i interese 20.000 građana Zete.

Ni Ivan Vuković, ni Luka Rakčević, ni Danijela Đurović ne mogu biti važniji od građana Zete, i činjenice da ovim zakonskim predlozima žele da teritorijalno obogalje ovo područje i pretvore ga u pustu zemlju - kazao je Knežević.

Predstavnici DNP, Foto Skupština CG

-Zeta treba da bude samostalna opština u granicama koje bi joj garantovale održivost i razvoj kako se ne bi pretvorila u većinu crnogorskih opština koje zavise od egalizacionog fonda i pomoći države.

Poznat je odranije Kneževićev stav da Zeta treba da bude samostalna opština u granicama iz 1957. godine. On je juče javno obećao da se neće kandidovati za gradonačelnika Podgorice ukoliko buduća opština Zeta bude imala devet katastarskih celina iz 1957.

- Bijelo Polje, Botun, Cijevna, Dajbabe, Golubovci, Gostilj, Mahala, Mataguži, Vukovci i Vranjina. 

Pogledajte više