UHAPŠEN DRŽAVLJANIN SRBIJE: Zapalio stan u kome se nalazio B. R.

B. Dabić

19. 07. 2022. u 23:11

DRŽAVLjANIN Republike Srbije M.M. (64), stalno nastanjen u Baru, uhapšen je nakon što je obio stan u kom se nalazio B.R., ušao unutra, pripalio posteljinu i izazvao potpunu materijalnu štetu u stanu.

Foto: B. Dabić

U opasnost je doveo i ostale stanare, od kojih je većina evakuisana, u zgradi koja ima pet spratova. Među evakuisanima bilo je dvoje maloletne dece.

-Barska policija je uhapsila M.M. (64) osumnjičenog za krivična dela izazivanje opšte opasnosti i laka telesna povreda koja su izvršena na štetu B.R. iz Bara 18. jula. On je sinoć oko 20.30 časova, došao do zgrade u naselju Ilino u Baru, nasilno otvorio ulazna vrata jednog stana, ušao unutra i upaljačem zapalio posteljinu na krevetu, a na koji način je nadalje pričinio potpunu materijalnu štetu u stanu, te doveo u opasnost ostale stanare u stambenoj zgradi koja broji pet spratova, saopšteno je iz Uprave policije Crne Gore.

Sumnja se da je nakon podmetanja požara M.M. izašao ispred zgrade gde je sačekao oštećenog B.R., kome je oruđem naneo više povreda po telu.

Na lice mesta je izašla interventna grupa policije Centra bezbednosti Bar, koji su pre dolaska ekipe Službe zaštite i spasavanja, evakuisali veći deo stanara iz zgrade, između ostalog i dvoje maloletne dece koja su se nalazila u stanu koji je bio zahvaćen dimom, na drugom spratu.

-O događaju je obavešten tužilac koji je naložio da se lice mesta obezjeđuje do dolaska veštaka za PEH koji će zajedno sa pripadnicima policije izvršiti detaljan uviđaj na licu mesta. M.M. je po nalogu tužioca lišen slobode i priveden uz krivičnu prijavu na dalju nadležnost, saopšteno je iz Uprave policije Crne Gore.

Pogledajte više