LUDILU NEMA KRAJA: Bečiću kriv Vučić, jer mu je neko na Cetinju pocepao poster

Novosti online 19. 07. 2022. u 16:18

OGROMNOJ većini građana i demokratske javnosti je odavno jasno da su Bečićeve demokrate preuzele antisrpsku štafetu od Mila Đukanovića i da nastavljaju sa širenjem podela, piše Borba.

Foto: Printscreen/Jutjub

Njihove izjave vezane za Temeljni ugovor sa SPC i položaj Mitropolije crnogorsko-primorske SPC nisu nikoga ostavile ravnodušnim, njihovo stostruko priznanje tzv. Kosova i svakodnevno zaklinjanje u NATO vrednosti, odavno izazivaju gađenje kod srpskog naroda u Crnoj Gori, a razočarenje kod onih koje su prevarili na poslednjim parlamentarnim izborima postalo je svakodnevnica, navodi se u tekstu.

Iako u Nikšiću dele vlast sa DF-om i gradonačelnikom Markom Kovačevićem, koji je prepoznat kao blizak predsedniku Srbije i na čiju je ličnu inicijativu predsednik Vučić uplatio dva miliona evra donacije gradu Nikšiću, to nije bila prepreka vrhu Demokrata da gotovo svakodnevno “udaraju“ po rukovodstvu Srbije i Vučiću lično, pa mu se i na taj način “zahvale“ za taj plemeniti, bratski gest podrške.

Danas su Bečićeve Demokrate izdale saopštenje u kojem su upoznali javnost kako su im na kancelarijama odbora na Cetinju (gde su Demokrate sa Dritanovom partijom URA i izrazito antisrpskim SDP-om na vlasti) “iscepani baneri.

Ali, u saopštenju se navodi da ih "niko ne može uplašiti i pokolebati, ni stare retrogradne režimske olupine, niti nova Vučićeva omladina“, te se mediji u Crnoj Gori, pitaju šta ta formulacija uopšte znači? Otkud Vučić na Cetinju, a tek njegova “omladina“?

Kada su Demokarte i URA odlučile da podrže manjinsku vlast SDP i Stare Garde LSCG-a, DF je prvi pozdravio tu političku akciju i njenu uspešnu realizaciju.

Borba podseća da Demokratski front nije ni učestvovovao na poslednjim cetinjskim izborima, ali sve to nije dovoljno dvojcu Bečić-Bogdanović da nastave sa napadima na Vučića.

- Što više DPS i Demokrate napadaju Vučića, to je narod u Crnoj Gori sve više za njega - piše Borba.

Pogledajte više