MILOŠU MEDENICI ODREĐENO ZADRŽAVANJE DO 72 SATA: Advokat tvrdi - "Nije bio dostupan organima jer se lečio na klinici za bolesti zavisnosti"

Novosti onlajn

25. 05. 2022. u 19:14

MILOŠU Medenici, danas uhapšenom sinu bivše predsednice Vrhovnog suda Crne Gore Vesne Medenice, određeno je zadržavanje do 72 sata.

Foto: Printskrin/ Skaj

Ovo je saopštio njegov branilac advokat Stefan Jovanović, prenose "Vijesti". 

On je pojasnio da će Medenica u tom roku biti priveden kod sudije za istragu.

Medenicu je u Specijalnom državnom tužilaštvu (SDT) saslušala specijalna tužiteljka Nataša Bošković.

Advokat Jovanović istakao je da zbog tajnosti postupka ne može govoriti o detaljima, naglasivši da se Medenica predao nadležnim organima.

- S obzirom da je postupak označen tajnim, jedino što mogu da kažem jeste da je moj branjenik izneo odbranu i da mu je određena zadržavanje u trajanju 72 časa. U tom roku će biti izveden pred sudiju za istragu, koja će se odrediti u odnosu na predlog za određivanje pritvora - rekao je on.

Jovanović je rekao da je Medenici zadržavanje određeno zbog opasnosti od bekstva i uticaja na saučesnike.

Dodao je da Medenica u prethodnom periodu nije bio u mogućnosti da bude dostupan nadležnim državnim organima jer se lečio na klinici za lečenje bolesti zavisnosti.

- Kada je završen proces lečenja odlučio je da se stavi na raspolaganje nadležnim državnim organima... Kupio je avionsku kartu, seo u avion i došao - rekao je advokat.

Medenica uhapšen na aerodromu

Medenica je uhapšen nakon što je avionom iz Beograda danas u 10.35 sleteo na aerodrom u Golubovcima.

Nakon hapšenja na aerodromu, sproveden je u Specijalno policijsko odeljenje (SPO).

Za Medenicom je Viši sud 5. maja naredio raspisivanje nacionalne poternice jer se sumnjiči da je organizovao kriminalnu grupu čiji je član bila i njegova majka, dugogodišnja prva žena crnogorskog sudstva.

Prema navodima Evropola, Medenica se bavio krijumčarenjem cigareta i trgovinom droge.
Medenica se do sada navodno nalazio u jednoj beogradskoj klinici, gde se lečio od bolesti zavisnosti.

Njegova majka Vesna Medenica uhapšena je 17. aprila zbog sumnje da je kao član kriminalne organizacije izvršila protivzakoniti uticaj i nalazi se u pritvoru.


 

Pogledajte više