PLJEVLJA - Radnici „Čistoće“ protestovali ispred Poreske uprave

M. D. 17. 05. 2022. u 16:04

Radnici lokalnog komunalnog preduzeća „Čistoća“ još nisu primili platu za april zbog blokade računa od strane Poreske uprave u Pljevljima.

M.Drobnjak

PLjEVLjA – Radnici pljevaljskog preduzeća DOO “Čistoća”,  nezadovoljni blokadom računa ove firme od strane Poreske uprave, usled čega nisu primili aprilsku platu,  nakon održanog zbora u krugu preduzeća, krenuli gradskim ulicama u organizovanoj koloni do zgrade Poreske uprave.

Radnici su nezadovoljni  odnosom Poreske uprave u Pljevljima,jer smatraju da su do sad redovno izmirivali sve dogovorene rokove oko otplate duga i da svojim radom i organizacijom posla predstavljaju primer za sva komunalna preduzeća u državi.

Radnici pomenutog preduzeća smatraju da Poreska uprava u Pljevljima selektivno vrši blokiranje računa preduzeća koja imaju poreski dug.

Predstavnici radnika boravili u objektu Poreske uprave, da bi razgovarali sa čelnim ljudima ove institucije u Pljevljima, dok su radnici ispred čekali ishod.

Međutim, sa predstavnicima Poreske uprave u Pljevljima nije postignut nikakav konkretan dogovor, već im je sugerisano da ispred preduzeća „Čistoća“ podnesu zahtev centrali Poreske uprave Crne Gore o prestanku blokade računa.

Rukovodstvo preduzeća je pre par dana boravilo u centrali Poreske uprave u Podgorici a nakon tog sastanka  direktor “Čistoće”, Saša Ječmenica izjavio je da postoje pozitivni signali da bi problem mogao naći rešenje.

Međutim, račun preduzeća nije odblokiran, pa su nezadovoljni radnici posle održanog zbora u krugu preduzeća krenuli gradskim ulicama u organizovanoj koloni do zgrade Poreske uprave.

U organizovanoj koloni uz pratnju saobraćajne policije gradskim ulicama je prošla i kolona sa mehanizacijom preduzeća.

Pogledajte više