UBICA NADGLEDAO METU U ZATVORU SPUŽ? Ko je i zašto koristio pronađeni durbin na tronošcu usmeren ka pritvorenicima

S. ĐOKIĆ

16. 05. 2022. u 20:37

DURBIN na tronošcu pronađen je u nedelju oko 17 sati između Istražnog zatvora i Zatvora za kratke kazne u Spužu kod Podgorice. Kako je saopšteno iz Uprave za izvršenje krivičnih sankcija, službenici Sektora za bezbednost su prilikom obavljanja poslova iz svoje nadležnosti pronašli tehnički uređaj i o svemu obavestili Upravu policije u Danilogradu.

Foto "Vijesti"

Sagovornik "Novosti", upoznat sa istragom, kaže da je tokom uviđaja konstatovano da je durbin na tronošcu bio je usmeren ka zgradi Istražnog zatvora, u kojem se trenutno nalazi na desetine navodnih pripadnika "kavačkog" i "škaljarskog" kriminalnog klana, među kojima su i Slobodan Kašćelan i Igor Božović. Upravo zato istražitelji ne isključuju mogućnost da je neko pratio kretanje i navike nekog od pritvorenika i možda planirao nečiju likvidaciju. To je bio razlog da se stepen bezbednosti poveća na viši nivo, odnosno da se pojačaju mere obezbeđenja.

O događaju je obavešten dežurni tužilac u Osnovnom državnom tužilaštvu u Podgorici Nikola Boričić, koji se izjasnio da u tom događaju nema elemenata krivičnog dela. S druge strane, uzeti su tragovi s lica mesta i određena su veštačenja, ali i druge mere, kako bi se pokušalo doći do osobe koja je nadgledala pritvorenike.

Likvidacija u krugu zatvora nije nešto što je nemoguće kada je reč o crnogorskim zatvorima. Tome najbolje svedoči slučaj od pre šest godina, kada je ubijen Kotoranin Dalibor Đurić (34). Hitac u Đurića ispaljen je iz snajpera u trenutku dok se šetao zatvorskim krugom. Ubica ni do danas nije pronađen.

Pogledajte više