PATRIJARH SRDAČNO DOČEKAN U PLJEVLJIMA: Porfirije će osveštati crkvenonarodni dom (FOTO/VIDEO)

M. D.

10. 05. 2022. u 17:06

NjEGOVA svetost arhiepiskop pećki, mitropolit beogradsko-karlovački i patrijarh srpski g. Porfirije u okviru posete svetosavskim eparhijama - Mileševskoj, Zahumsko-hercegovačkoj, Crnogorsko-primorskoj i Budimljansko-nikšićkoj, doputovao je danas u Pljevlja gde je ispred hrama Svetog Velikomučenika Georgija na Gukama srdačno dočekan od strane velikog broja Pljevljaka.

Foto M. D.

Patrijarh će izvršiti osvećenje crkvenonarodnog doma koji se nalazi pored pomenutog hrama.

Prema planu 10. maja patrijarh će u večernjim satima stići u Episkopiju zahumsko-hercegovačku, a svečani doček i doksologija u njegovu čast biće u katedralnom hramu Preobraženja Gospodnjeg u Trebinju, gde će sutradan, 11. maja u 9.00 časova, služiti Svetu arhijerejsku liturgiju.

Poglavar Srpske pravoslavne crkve će u sredu, 11. maja, oko 19.00 časova u manastiru Ostrog prisustvovati Prazničnoj večernjoj službi sa petohlebnicom, a potom će se obratiti okupljenom vernom narodu. Sutradan, u četvrtak, 12. maja 2022. godine, na dan kada molitveno proslavljamo Ostroškog čudotvorca, Njegova svetost će u manastiru Ostrogu služiti Svetu arhijerejsku liturgiju, sa početkom u 8.00, časova, a istoga dana u 18.00 časova predvoditi Svetovasilijevsku litiju u Nikšiću, navedeno je u najavi.

Pogledajte više