AKCIJA NA CETINJU JE BILA USPEŠNA: Premijer Abazović o napadima na Petra Kneževića

V. K.

03. 05. 2022. u 21:25

NA CETINjU je 4. i 5. septembra prošle godine sačuvan mir, a nikakvih posledica događaja koji su pratili ustoličenje mitropolita Joanikija nije bilo.

8.25, Foto D. Milovanović

Ovo je komentar premijera Crne Gore Dritana Abazovića na orkestrirane napade koji danima traju na komandanta Antiterorističke jedinice Crne Gore Petra Kneževića i njegove saradnike. Oni su se, pod sumnjama da su držali vezu sa kriminalcima, našli na meti ostataka bivšeg režima, njima bliskih medija i "patriotskog sektora".

- One koji smatraju da je tamo trebalo da padne krv, smatram neprijateljima države. Zato mislim da je akcija na Cetinju bila uspešna - rekao je Abazović.

On je izjavio da ne želi da afera koju je izazvala pojava navodnog snimka Kneževićevog razgovora "pokrije" aferu čiji je akter bivša predsednica Vrhovnog suda Vesna Medenica.

- Reč je o nosiocu najveće sudske funkcije, a u drugom slučaju, a ne smatram ga beznačajnim, radi se o službeniku policije - rekao je Abazović i naveo da nije upoznat sa izveštajem o postupanju bezbednosnog sektora na Cetinju, ali i da je vrlo zainteresovan da se na to pitanje stavi tačka.

Advokat Petra Kneževića Dražen Medojević izjavio je da će njegov klijent u sredu biti dostupan državnim organima:

- Knežević je bio na takmičenju u inostranstvu, a već prvog radnog dana biće dostupan svima. Nema potrbe da se o tome pravi fama - rekao je Medojević.

Pogledajte više