CAREVIĆ SE POVLAČI I PODRŽAVA BOŽOVIĆA: Uspeo da vrati dugove i ostavi milione u opštinskoj kasi Budve

B.Dabić

21. 04. 2022. u 15:51

PREDSEDNIK Opštine Budva Marko Carević neće biti nosilac liste Demokratskog fronta (DF) na predstojećim lokalnim izborima u Budvi 5. juna.

foto: PR Opština Budva

Listu DF u Budvi će predvoditi Milo Božović, poslanik u Skupštini Crne Gore a raniji menadžer opštine Budva. Ovo su čelnici Opštine Budva potvrdili na današnjoj pres konferenciji.Carević je dva puta bio nosilac liste i u dva izborna ciklusa predsednik opštine Budva.

- Mislim da je to dovoljno dug period za vršenje bilo koje javne funkcije. Lično, nemam nameru da više obavljam tu funkciju i iz tog razloga nisam ni nosilac liste DF na predstojećim izborima jer ne bi bilo pošteno prema građanima da tražim njihovu podršku a da kasnije prepustim funkciju predsednika nekome drugome - kazao je Carević i istakao da lista koju će predvoditi Božović, ima njegovu apsolutnu podršku.

- Moja je želja i preporuka građanima Budve da ta lista ostvari jači rezultat nego što smo ostvarili na prethodnim izborima. Zbog svega lošeg što se dešavalo u vremenu iza nas, želeo bih da ova lista dobije aspolutnu podršku građana Budve i da preuzme odgovornost za dalje upravljanje gradom u punom kapacitetu. Zato pozivam sve svoje sugrađane da podrže listu koju će predvoditi Milo Božović jer je ona jedini garant da će Budva nastaviti da ide napred i da se razvija u pravom smeru - naveo je Carević ističući da je opština uspela da konsoliduje svoje javne finansije.

- Uspeli smo da vratimo preko 53 miliona nasleđenog duga, da isplatimo sva kreditna zaduženja, da isplatimo reprogram poreskog duga za doprinose iz ranijeg perioda, da redovno isplaćujemo plate i zarade svim zaposlenima i da finansiramo sve tekuće rashode. Na današnji dan Opština Budva ima preko 5,1 miliona na svom računa i nije se zadužila dodatno niti jedan jedini cent.

Donirao plate

- Svoja lična primanja sam u oba mandata usmerio u humanitarne svrhe, ne primajući nikakve druge naknade, dnevnice, gorivo ili bilo šta drugo. Verujem da sam na taj način pokazao da se javna funkcija može vršiti i na do sada drugačiji način - zaključio je Carević.

BONUS VIDEO:

VESNA MEDENICA STIGLA U SDT: Bivša predsednica Vrhovnog suda stigla na saslušanje

Pogledajte više