VUČUROVIĆ O TEMELJNOM UGOVORU SA SPC: Koristi se za potkusurivanje oko formiranje manjinske vlade

V. K.

21. 04. 2022. u 15:43

POSLANIK DF Jovan Vučurović za „Novosti“ o tome da li će nova Vlada odlučivati o potpisivanju Temeljnog ugovora i popisu stanovništva.

Foto: DF

-Ne vidim da se o toj temi iskreno priča. Jedno veoma ozbiljno pitanje, od velikog značaja za našu Srpsku pravoslavnu crkvu, koristi se za neka potkusurivanja u procesu formiranja tzv. manjinske vlade. Nažalost, posebno su URA i SNP, kao stranke koje su učestvovale u pobedi 30. avgusta pokazale neodgovornost i sada su dovele do toga da u proces odlučivanja uključuju DPS, partiju koja je otvoreno pripremala otimanje svetinja SPC! Demokratski front je saopštio da je sporazum trebalo potpisati odavno, još u maju prošle godine, ali tada su Zdravko Krivokapić i ta ekipa minirali potpisivanje.

Isto se dešava sa popisom, koji se lažno predstavlja kao neki opasan događaj, a radi se o statistici, o nečemu sto se po zakonu organizuje svakih deset godina.

Ovo su dva pitanja koja su obećana i tokom kampanje 2020. godine i DF će insistirati da se u ovoj godini reše oba pitanja koja su predstavljena kao opterećenje za građane, a radi se o potpuno uobičajenim događajima, zaključuje Vučurović.

BONUS VIDEO - Kako je pao Milo Đukanović?

Pogledajte više