RASKIDAJU PARTNERSTVO: U Beranama napeto posle lokalnih izbora, demokrate neće sa SNP

M. S.

05. 04. 2022. u 07:39

SOCIJALISTIČKA narodna partija je spremna na sve opcije pa i na nove izbore, a onda će svi osetiti inat Beranki i Beranaca i snagu SNP-a.

SNP ponudio ruku, Foto M. S.

Ovako je iz Opštinskog odbora SNP Berane odgovoreno lideru Demokrata Aleksi Bečiću i gradskom odboru ove partije, koji tvrde da ni po koju cenu neće tvoriti vlast u Beranama sa dojučerašnjim koalicionim partnerima iz SNP.

SNP je ponudio ruku saradnje, tvrdeći da su uvek bili partija koja je radila u interesu građana Berana, na osnovu čega su dobili najveće poverenje građana.

- Najjača smo stranka u gradu i nastavljamo istim putem. Pozivamo vas da ne mešamo državnu politiku sa lokalnom kako bismo mogli da rešavamo probleme građana Berana u punom kapacitetu - kazali su iz SNP Berane.

Damjan Ćulafić, nosilac liste Demokrata na izborima u Beranama koja je osvojila šest mandata, dok je SNP dobio sedam, kategoričan je da Demokrate neće praviti nikakve postizborne koalicije sa DPS i SNP.

- Mi zagovaramo priču, koja je po meni sasvim izvesna, da zajedno sa listom "Za budućnost Berana", "Berane sad", Pravom Crnom Gorom i Ujedinjenom Crnom Gorom formiramo lokalnu vlast. Sve drugo je za nas neprihvatljivo, jer sa SNP i DPS, kao što smo to više puta kazali, ne želimo nikakve koalicije u Beranama - kazao je Ćulafić.

Sa idejom Demokrata saglasni su i iz političke grupacije "Berane sada", i Prava Crna Gora. Međutim, sve u svojim rukama drži Demokratski front.

Aleksa Bečić, Foto Demokrate

FRONT

JOŠ nismo zauzeli konačni stav oko formiranja vlasti u Beranama. Čekaćemo da vidimo šta će biti sa pričom oko manjinske vlade, pa ćemo nakon toga donositi konačne odluke.

Trudićemo se da ne dođe do ponavljanja izbora - kaže predsednik OO Nove srpske demokratije, stožera liste "Za budućnost Berana-DF" Radojica Živković.

Pogledajte više