"ULAZAK U DRITANOVU VLADU - KARTA ZA TITANIK" Medojević - Ne smemo koristiti globalne promene da se unutar Crne Gore "pokoljemo"

Novosti onlajn

02. 04. 2022. u 12:46

PREDSEDNIK Pokreta za promjene i jedan od lidera Demokratskog fronta Nebojša Medojević kazao je da je sada na snazi jezik vojske i sile, i da narod mora da se navikava na novo vreme.

Foto Tanjug

- Sad se vratio jezik vojske i jezik sile. Mlađi političari ne mogu da shvate da je ovo rat ali mi u najboljim godinama vrlo dobro znamo šta znači pojava rata u geostrategiji i politici regiona. Nažalost, moramo da se navikavamo na novo vreme, na duge godine krize, na ratove, probleme koji će se rešavati nasiljem i silom - kazao je predsednik Pokreta za promjene i jedan od lidera Demokratskog fronta Nebojša Medojević.

- To će imati posledice po region, zato smo mi iz DF-a zauzeli stav da ne treba da se svrstavamo u ovom sukobu ni na koju stranu i da Crna Gora ne bi smela da ponovi grešku koju je imala u istoriji, da iskoristimo globalne podele da se mi unutar Crne Gore „pokoljemo“ - kaže Medojević.

Foto Novosti

On naglašava da ne bi mi opet bili žrtve čitave ove priče, moramo gledati naš interes.

- Prvi interes Crne Gore je da se u ovom trenutku mi pozabavimo našim unutrašnjim pitanjima. Vidite kakvo je rasulo u zemlji. Svako ko ulazi u ovu Vladu Dritana Abazovića kao da kupuje kartu za Titanik, a zna da će taj Titanik vrlo brzo da udari u ledeni breg. Crna Gora treba da se posveti sebi, da se ne svrstava ni na jednu stranu, iako se već svrstala - kazao je on.

Medojević, govoreći o ratu, kaže i da se i jedan deo Ukrajinaca radikalizovao i kazao da je to normalno jer mu je neko poginuo i da je to normalna posledica.

- Radikalizovao se na antiruskim pozicijama. Jedan deo Ukrajinaca će, naravno po instrukcijama spolja od strane bezbednosnih i obaveštajnih službi, privatnih vojski, postati teroristi. Postoji li mogućnost da neka takva organizacija Ukrajinaca napadne imovinu Rusa u Crnoj Gori ili da napadne nekim drugim aktom interese Crne Gore u tom trenutku? - upitao je on.

(Borba.me)

BONUS VIDEO:

CRNA GORA PAMTI: Nikšićani skupom podsetili na NATO agresiju pre 23 godine

Pogledajte više