"KRIVOKAPIĆ JE USNUO ČUDAN SAN": Knežević - Više puta je priznao (tzv.) Kosovo nego Tači i Haradinaj zajedno

Novosti onlajn

25. 03. 2022. u 21:41

PREDSEDNIK Demokratske narodne partije (DNP) i jedan od lidera DF-a Milan Knežević, poručio je sa večerašnje završne konvencije koalicije „Za budućnost Berana“ da su izborom Vlade Zdravka Krivokapića trobojke zabranjene i zahvalio se prisutnima što su ih nosili, jer ga, kako kaže, podsećaju na pobedu od 30. avgusta 2020. godine.

Foto N. Paraušić

Knežević je kazao da su Berane ovih dana „pohodili različiti karavani, ali da su „jedini koji su čista obraza i svetla lica mogli da dođu u Berane“ i da nisu izdali ni za jotu ono što su obećali 30.avgusta.

- Sinoć je na ovom mestu, nazdravlje meni, sa ove govornice, govorio i tehnički predsednik Vlade Zdravko Krivokapić, optuživši DF da je isključivi krivac što je on postao premijer. I zbilja je u pravu, jednom je i on rekao istinu. Mi smo glavni krivci jer je Zdravko Krivokapić postao premijer - kazao je Knežević i u svom stilu, humorom, opisao kako je Krivokapić prevario DF.

foto: V.K.

Dodao je da se DF pošteno dogovorio sa Krivokapićem i da su mu saopštili da nema priznanja tzv. Kosova, da je Srpska pravoslavna crkva jedina kanonska crkva i da neće uvoditi sankcije Rusiji.

- Saopštili smo mu da nam je Beograd miliji od svih evropskih gradova i da mi nemam bliže braće od braće u Srbiji. Saopštili smo su da su ove trobojke naša svetinja pod kojom su ginuli naši preci, i da ćemo pod tim trobojkama doneti slobodu 30. avgusta i da će morati da ih poštuje - kazao je Knežević i dodao da je na sve ovo pristao Krivokapić i da je sve bilo dobro do 30. avgusta.

- Međutim, 30. avgusta, kada smo izbrojali glasove i kada se Crnom Gorom, a posebno Beranama, prenelo da smo se najzad oslobodili DPS-a, Zdravko Krivokapić je usnuo neki čudan san i od 100% Srbina probudio kao 200% ne Crnogorac, nego dukljanin, koji je u tom periodu od 1. avgusta do današnjeg dana uradio sve ono što je radio DPS- sa Milom Đukanovićem i Duškom Markovićem - kazao je Knežević.

Dodao je da je Krivokapić više puta priznao Kosovo nego Kurti, Haradinaj i Tači zajedno, ali i da je uveo sankcije Rusiji i da nije potpisao Temeljni ugovor sa SPC.

Foto DF

- Više je puta uveo sankcije Rusiji, nego čitavi NATO pakt zajedno, odbio je da potpiše Temeljni ugovor sa SPC, odbio je da uradi sve ono što smo se zalagali i predlagali da bude aštita srpskog naroda u Crnoj Gori. Odbio je da sprovede popis i odbio je da zaštiti pobedu od 30. avgusta. U njegovoj vladi se nalaze ministri koji su glasali DPS 30. avgusta. Samo čeka ponedeljak da uvede sankcije Rusiji i proglasi dan žalosti zbog smrti Medlin Olbrajt, a ovamo napada DF i ljude koji su ga izabrali, poštenu sirotinju koju je DPS uništavao 30 godina - istakao je Knežević.

Poručio je Berancima da ih DF nikada nije izdao

- Nećemo vas izdati ni večeras, nećemo vas izdati ni posle 27. marta. Ovi ljudi neće nikada priznati lažnu državu Kosovo i Metohiju. Želimo najbolje odnose sa svim državama, ali nećemo uvoditi sankcije Rusiji, a poštujemo teritorijalni integritet Ukrajine. Uradićemo sve da dođe do potpisavanja Temeljnog ugovora sa SPC. Uradićemo sve da srpski jezik i srpski pisci u osnovnim i srednjim školama budu osnova obrazovanja naše dece. Uradićemo sve da pomirimo Crnu Goru i nikada više nećemo tražiti ljude koji su zaspali kao Srbi, a onda su počeli da obilaze ambasade i bivaju tamo pre nego što bi se čistačice pojavile da očiste hodnike i da očiste kafe bifee - istakao je Knežević.

Neaveo je da je „Zahvaljujući DF-u, došlo  do ustoličenja Mitropolita Joanikija u Cetinjskom manastiru“.

Foto D. Milovanović

- Neki njegovi ministri su predlagali da se Patrijarh i Mitropolit maskiraju u medicinisko osoblje i medicinske sestre da bi došli do Cetinjskog manastira, i kako ne bi provocirali one koji žele da satru ideju SPC u Crnoj Gori. Zato čista obraza pred Beranama i Crnom Gorom, saopštavam – ostajemo dosledni idealima i 30. avgusta 2020. i našim protestima 2015. i svemu onome što je bila časna, istorijska, duhovna Crna Gora koje se mi nismo odrekli - kazao je Knežević.

Pozvao je sve građane da izađu na glasanje, jer imaju gradonačelnika za ponos i čoveka kojim bi trebala „da se diči čitava Crna Gora“.

- Daće Bog da će on sa te pozicije osvetliti obraz svima onima koji su ga izgubili, nažalost, i u ovom kraju i u čitavoj Crnoj Gori. DF ima ljude, ima rešenje za sve, a što je najvažnije, nikada nismo izdali. Živelo slobodno Berane! Srećna vam pobeda i da ove trobojke 27. marta preplave beranske ulice da svi znaju da se Crna Gora oslobađa - zaključio je Knežević.

(Borba.me)

BONUS VIDEO:

CRNA GORA PAMTI: Nikšićani skupom podsetili na NATO agresiju pre 23 godine

Pogledajte više