LISICE ZBOG CIGARETA: Danilovgrađanin Milan Popović uhapšen posle krađe u Luci Bar

B. D.

14. 03. 2022. u 06:15

MILAN Popović (36) iz Danilovgrada uhapšen je zbog krađe 238 paketa cigareta iz magacina mojkovačke firme "Montenegro duvan komerc" u Slobodnoj zoni Luke Bar.

Foto PR Luka Bar

Policija je Popoviću stavila lisice na ruke, ali cigarete još nisu pronađene. Ovom krađom država je oštećena za oko 225.000 evra.

Rukovodilac Osnovnog državnog tužilaštva Bar tužilac Radovan Đurišić potvrdio je da je policija uhapsila osumnjičenog za tešku krađu. Navodno, Popović je cigarete odvezao do Danilovgrada i tamo ih predao osobi čiji identitet još nije utvrđen. On je naveo da je angažovan da preveze kombi iz Bara do Danilovgrada i ostavi vozilo na dogovorenom mestu, za šta je dobio novčanu naknadu. Popović je kazao da ne zna ko je preuzeo cigarete u Danilovgradu.

Popović je, kako se sumnja, u noći između 28. februara i 1. marta umišljajno i po prethodnom dogovoru sa nepoznatim osobama došao do skladišta navedene firme u krugu Luke Bar i upotrebom podesnog sredstva provalio vrata hangara, iz kojeg je ukrao 238 paketa cigareta.

- Barska i danilovgradska policija je po naredbi nadležnog sudije za istragu pretresla prostorije na dve lokacije koje koristi M. P. U Danilovgradu je pronađena manja količina municije za pištolj, o čemu je obavešten državni tužilac, koji je naložio da se protiv M. P. podnese krivična prijava zbog sumnje da je nedozvoljeno držao oružje i eksplozivne materije. Službenici Uprave policije preduzimaju mere i radnje radi utvrđivanja svih činjenica ovog događaja i identifikacije drugih izvršilaca navedenog krivičnog dela - navodi se u saopštenju Uprave policije povodom ovog slučaja.

Pogledajte više