IZBORI U BERANAMA NE SMEJU BITI VAŽNIJI OD NARODA I PRIVREDE! Medojević - "Spajićeva ideja da čekamo stabilizaciju cene goriva je suluda"

Marija Stevanović 12. 03. 2022. u 15:38

IZBORI u Beranama i kampanja Vladine liste “Berane sad” ne smeju biti važniji od preživljavanja ovog naroda i privrede. Građani i privreda Crne Gore u ovim turbulentim vremenima krize, ne smeju biti ostavljeni na milost i nemilost, formiranja cena goriva, osnovnih životnih namirnica i lekova, na globalnom nivou, kazao je predsednik Pokreta za promene i jedan od lidera Demokratskog fronta Nebojša Medojević..

Foto: Arhiva "Novosti"

- Vlada mora odmah intervenisati i zamrznuti cene goriva, i osnovnih životnih namirnica, već u ponedeljak, a kompanijama koje se bave prometom i distribucijom goriva i osnovnih životnih namirnica, obezbediti privremeno subvencije iz budžeta. Do stabilizacije situacije na tržištu - smatra Medojević, koji ističe da državna kompanija „Montenegro Bonus“ treba da izvrši nabavku određene količine naftnih derivata i da interveniše na tržištu sa ponudom derivata sa profitnom maržom koja je nula.

- Vlada mora odmah krenuti u postupak formiranja robnih rezervi. Dok se sistemski ne zaokruži čitav mehanizam, neophodno je sa određenim privatnim kompanijama koje daju najbolje ponude, sklopiti javno-privatno partnerstvo i obezbediti određene količine osnovnih životnih namirnica, energenata i lekova. Ideja ministra finansija i socijalnog staranja Milojka Spajića da čekamo da se za dve sedmice cene goriva same od sebe stabilizuju su sulude i opasne. Potrebna je hitna reakcija Vlade. Za to je potrebna samo dobra volja. I znanje - kaže Medojević.

BONUS VIDEO:

MOLI SE BOGU I DRŽI SE RUSIJE: U Podgorici skup podrške bratskom narodu

Pogledajte više