ZA 35 MESTA, 280 KANDIDATA: Nikada žešća konkurencija na lokalnim izborima u Beranama zakazanim za 27. mart

M. S.-B. D.

03. 03. 2022. u 06:30

U BERANAMA na lokalnim izborima za 35 odborničkih mesta konkuriše 280 kandidata. Na izbornim listama je osam partija, koalicija i grupa građana.

Predaja Izborne liste DF, Foto M. S.

Odborničku listu "SNP - Berane zna najbolje", predvodiće predsednik Opštine Tihomir Bogavac, koji je i predsednik Opštinskog odbora ove partije.

- SNP je kao stub vlasti u Beranama osam godina radio časno i pošteno. Radili smo grad, obnavljali infrastrukturu, stigli do svakog sela i zaseoka, časno i pošteno. Program rada biće uskoro predstavljen, a kao i do sada radićemo u interesu građana grada i ono što sigurno možemo reći je to da će poziciju predsednika Opštine imati SNP - kazao je Bogavac.

Vuko Todorović je nosilac izborne liste DF "Za budućnost Berana".

Glavnu "bitku" za primat u bloku DF će voditi sa SNP i Demokratama čiju izbornu listu "Demokrate - Ustani! Odbrani! Pobijedi - Nema izdaje", predvodi Damjan Ćulafić.

"Ujedinjena Crna Gora - Ujedinjeno Berane - Goran Danilović", lista je koju predvodi profesor Milo Pajković, dok listu Prave Crne Gore "Držimo riječ", predvodi dr Milovan Živković.

Prvi na listi pokreta Alternativa je Jovan Petrović, a ispred "Berane sad" je Mladen Premović. Izborne liste nisu predale URA i SDP.

SA DPS BOŠNjACI, LIBERALI I SD

IZBORNU listu opozicione DPS "Da za Berane i Crnu Goru",predvodi dr Lidija Kljajić, predsednica OO DPS Berane. Ta partija nastupiće u koaliciji sa Bošnjačkom strankom, SD i LP.

Ulcinj

U Ulcinju je predato šest izbornih lista - Demokratska Crna Gora, Nova demokratska snaga Forca i Patriotsko-komitski savez. Zajedno će nastupati DPS i BS, kao i Demokratska unija Albanaca i Demokratski savez u Crnoj Gori. Najširu koaliciju imaju URA, DP, Albanska aternativa, SDP i Socijaldemokrate.

Pogledajte više