PRIZNANJE JE ZASLUGA SVIH KOLEGA: Povodom Dana zaštite nagrađen vatrogasac spasilac Vladimir Pejović

V. V.

01. 03. 2022. u 20:16

POVODOM Međunarodnog dana civilne zaštite 1. marta u Direktoratu zaštite i spasavanja MUP-a Crne Gore dodeljene su nagrade za doprinos radu službe.

Foto: RTHN

Među petoricom nagrađenih je i hercegnovski vatrogasac-spasilac Vladimir Pejović. Nagrade je uručio generalni direktor Direktorata Miodrag Bešović.

Vatrogasci - spasioci jesu heroji našeg doba, podrška u svim akcidentnim i vanrednim situacijama, ljudi iza kojih stoji veliki rad, pregalaštvo, entuzijazam, svestranost. Uprkos svemu tome Vladimir Pejović, zasluženo priznanje skromno komentariše rečima da ono pripada svim kolegama u hercegnovskoj Službi među kojima važi pravilo "jedan za sve a svi za jednog".

- Da nije kolega ničeg od ovoga ne bi bilo - kaže Vladimir koji je kao i četvorica njegovih kolega dobio plaketu i novčanu nagradu 500 evra.

Zanimljivo je da je Vladimir počeo da radi na današnji dan pre 23 godine, pa uz ovu simboliku i nagrada na neki način dobija na važnosti.

- Imam motivaciju da pomognem mlađim kolegama, da ih edukujem, naučim spasilačkim veštinama. Svi se trudimo da budemo još uspešniji i bolji - kaže Pejović.

Pogledajte više