AKCIJA SPASAVANJA U ROŽAJAMA: Planinari iz Kragujevca izvučeni iz snežnih smetova

Milutin SEKULOVIĆ 28. 02. 2022. u 13:52

JOŠ jedan podvig planinara i pripadnika Službe za zaštitu i spasavanje Rožaje.

Foto: RTV Rožaje

Kako je saopšteno, u nedelju oko 17 sati su uspešno sproveli akciju spasavanja iz smetova pet planinara iz Kragujevca među kojima je bilo i šestogodišnje dete.

- Naime, turisti iz Kragujevca kretali su se od planinarskog doma Grope. Jaka mećava zaustavila ih je u blizini vrela Ibra i onemogućila im dalje kretanje. Pozvali su pripadnike Službe za zaštitu i spasavanje koji su vozilima izašli na teren i pomogli zavejanim Kragujevčanima da se probiju do grada, saopšteno je iz Službe spasavanja Rožaje, čiji pripadnici zimi imaju mnogo sličnih akcija.

Na području Rožaja i u ponedeljak je vladalo nevreme, pa je tako zbog snežnih padavina i nanosa koju su napravljeni obustavljen saobraćaj prema graničnom prelazu Kula za sve kategorije vozila.

Zabranjen je saobraćaj za kamione sa prikolicom i šlepere na deonicama preko planinskih prevoja u skladu sa postavljenom saobraćajnom signalizacijom.

- Informativni centar zajedno sa službom pomoći na putu na usluzi je građanima neprekidno 24 sata. Informacije se mogu dobiti putem telefona 19807, 020234999 i 063239987, saopšteno je iz Auto-moto saveza Crne Gore.

Pogledajte više