"MONTENEGRO JE ZEMLJA ČUDA" Miljanić: Dritan izgleda promenio strategiju sa Milovim jastrebovima

V. K.

28. 02. 2022. u 13:31

FUNKCIONER Nove srpske demokratije Ilija Miljanić, povodom najave formiranja manjinske Vlade i prekrajanja izborne volje građana od 30. avgusta 2020. godine od strane dela parlamentarne većine i opozicije predvođene Demokratskom partijom socijalista, upozorava da ako u tom naumu budu učestovali „pored dukljanskih nacionalista i šovinističko isfrustrirani ekstremisti poput pojedinaca iz SDP, SD, lideri albanskih partija i bošnjačkih partija koji su do sada besprekorno slušali velikog gazdu Đukanovića, postavlja se pitanje, ko je glavni finansijer nove manjinske vlade Dritana Abazovića".

Foto: Privatna arhiva

- Odgovor sigurno nećemo dobiti, ali se naslućuje ko je mahao sa 21 milionom evra. Kao što vidimo, sada su zajedno sa onima koji su Srbima stalno pretili novom Olujom i gonjenjem u traktorskim prikolicama. Ako narod ne shvati svoj istorijski zadatak, izgubiće sebe i svoju kulturu. Suviše smo propatili zbog nepravde i nasilja, ali ćemo opstati - kaže Miljanić, postavljajući pitanje kako je moguće da budu zajedno lider Građanskog pokreta URA Dritan Abazović i šef bivšeg režima Milo Đukanović koga je, kako podseća, aktuelni vicepremijer nazivao lopovom i mafijašem.

- Dritan je izgleda promenio strategiju sa Milovim jastrebovima. Hoće da formira manjinsku vladu uz podršku DPS-a, najavljujući demontažu sistema koji personifikuje upravo ta partija i njen večiti lider Đuaknović. Pa to je tragikomično, jer kako Dritan misli da demontira nešto što je duboko sraslo u kriminal i korupciju preko narko-puteva morem, vazduhom i kopnom ili kroz pakete banana za kompaniju Voli? On od tih aktera traži podršku za vladu. Montenegro je zaista zemlja čuda - ocenjuje Miljanić.

BONUS VIDEO: TROBOJKE SE VIJORE U PODGORICI: Počinje velika svenarodna litija
 

 
Pogledajte više