BLOKADA ISPRED TUNELA SOZINA: Narodu se obratio poslanik Dejan Đurović (VIDEO)

B.Dabić

24. 02. 2022. u 20:57

MAGISTRALNI put Bar–Podgorica blokiralo je večeras nekoliko stotina članova i pristalica Demokratskog fronta ispred tunela Sozina sa istaknutim transparentom „Blokadom protiv izdaje“.

Foto: B.Dabić

Blokada je, kako je i ranije najavljeno, trajala od 18.30 do 19.30 sati. Okupljeni su poručili da neće dozvoliti prekrajanje izborne volje građana - vlada i parlamentarna većina po volji naroda.

Poslanik Dejan Đurović obratio se okupljenim članovima i pristalicama Demokratskog fronta  ističući da je oko 11.000 ljudi koji su blokirali glavnu saobraćajnice u Crnoj Gori znak upozorenja onima koji hoće da ukradu veliku narodnu pobedu, naprave prevaru i dogovor sa Demokratskom partijom socijalista.

- DF poziva sve iz parlamentarne većine da se vratimo dogovoru za jedino rešenje koje je prihvatljivo za sve one koji su nas glasali 30.avgusta i napravimo Vladu i parlamentarnu većinu po volji naroda. Dogovori sa DPS-om ne smeju biti jer to bi značilo povratak Demokratske parije socijalista na vlast. Posebno ćemo osuditi one koji su bili na listi „Zajedno za budućnost Crne Gore“, a glasaju mimo onoga za što smo kao kolacija podržani od naroda. Prekrajanje izborne volje značilo bi i radikalizaciju koju bi sproveo Demokratski front i vaninstitucionalno i u Parlamentu Crne Gore. Ukoliko ovo ne urodi plodom idemo u radikalizaciju - kazao je Đurović.

Na protestima je bila poslanica Maja Vukićević, kao i brojni članovi OO DF Bar.

"Novostima" je potvrđeno da se saobraćaj na magistralnom putu Bar-Budva odvija bez zastoja.

Na ulazu u Budvu takođe, članovi i pristalice DF blokirali su ulaz u grad, u terminu od 18:30-19:30.  

Pogledajte više