RAJKO KOVAČEVIĆ IZABRAN: Novi predsednik pljevaljske opštine

M. D. 23. 02. 2022. u 13:56

KANDIDATA Demokratske partije socijalista, Rajko Kovačević, glasovima skupštinske većine, izabran je za novog predsednika Opštine Pljevlja.

M.Drobnjak

Za izbor Kovačevića glasali su odbornici  skupštinske većine koalicije Demokratske partije socijalista-Socijaldemokrate-Bošnjačka stranka, dok su opozicioni odbornici bili protiv.

Prilikom  prvog obraćanja novoizabrani predsednik pljevaljske opštine kazao je  da će učiniti sve da Pljevljaci u narednom periodu imaju čistu vodu za piće, čist vazduh i da se stvore uslovi za zapošljavanje.

M.Drobnjak

Rajko Kovačević

- Lokalna samouprava i njen predsednik će biti otvoreni za razgovor i razmatranje imnicijativa i predloga bez trunke podozrenja prema adresi sa koje će oni dolaziti. Pre svega sa kompanijama i preduzećima koji imaju sedište u Pljevljima, prema predstavnicima državnih organa i institucija, Vlade Crne Gore i posebno predsedniku Crne Gore,  rekao je Kovačević.

M.Drobnjak

Sednica Skupštine opštine Pljevlja

Na sednici pljevaljske lokalne skupštine odbornik Demokrata Miloica Tešović je istakao je  da se u poslednje četiri godine bira treći po redu predsednik opštine, kao i da su predhodni predsednici Mirko Đačić i Igor Golubović, koji su takođe bili iz DPS-a morali otići sa funkcije zbog neslaganja sa partijskom centralom u Podgorici.

- Sve liči da mi nemamo ovde kadrove već isti moraju da se uvoze iz Podgorice - kazao je Tešović.

Odbornik Pokreta za Pljevlja Božidar Bajić kazao je da je bilo malo prilika  da  Kovačević dokaže stručnost, jer je  veći deo radnog veka proveo na funkcijama i da nije bio u radnom odnosu gdje se stiče glavno iskustvo.

Odbornik Demokratske narodne partije Dragiša Kljajević kazao da je Kovačević uživao u funkcionerskim  foteljama u Podgorici dok su se Pljevljaci gušili u zagađenom vazduhu.

Kovačević je bio je poslanik DPS-a, u Skupštini Crne Gore u tri mandata, obavljao je funkciju portparola DPS-a, a u dva mandata bio je šef kabineta Mila Đukanovića.

Podsećanja radi predhodni predsednik Opštine Pljevlja Igor Golubović(DPS) podnio je ostavku na tu funkciju.

Golubović je odlučio da napusti čelno mesto u Opštine nakon koordinirane lavine napada na njega od strane partiskih kolega iz DPS- a i koalicionih stranaka – Bošnjačke i Socijaldemokrata, zbog izjava Podgoričkoj televiziji u vezi sa krečenjem grafita sa imenom Ratka Mladića ispisan na jednoj od stambenih zgrada u centru Pljevalja.                        

Pogledajte više