MILA NE ŽELE NI BIVŠI SAVEZNICI: Odbornici Đukanovićevog DPS na Cetinju, posle 16 godina vlasti, oterani u opoziciju

M. SEKULOVIĆ

17. 02. 2022. u 07:26

JOŠ jedan šok za Mila Đukanovića i njegov DPS! Ovoga puta na Cetinju gde su odbornici Stare garde Liberalnog saveza Crne Gore (LSCG) i Socijaldemokratske partije (SDP) uz pomoć odbornika Demokrata i URA, posle 16 godina apsolutne vlasti, oterali u opozicione klupe DPS, izborom Milene Jovović, kandidatkinje Stare garde, na funkciju predsednice Skupštine Prestonice.

Odbornici izabrali Milenu Jovović

Tačku na vladavinu DPS na Cetinju, odbornici će staviti za koji dan kada na funkciju gradonačelnika bude izabran Nikola Đurašković iz SDP.

Dogovorom SDP i Stare garde, koji su bez ikakvog uslovljavanja podržali Demokrate i URA u Crnoj Gori razočarani su svi fanovi Đukanovića i DPS, posebno oni iz Liberalne partije i SDP, čiji politički opstanak direktno zavisi od neuspeha nekada najjače partije u državi.

Žal za odlaskom DPS sa vlasti nije krila poslanica SDP Draginja Vuksanović Stanković koja je rekla da "dešavanja u Skupštini Prestonice Cetinje nisu belvederske vrednosti i ciljevi". Njen partijski lider Raško Konjević juče je preporučio da bi "bilo dobro da DPS podrži koalicionu vlast SDP i Stare garde LSCG na Cetinju.

- Nakon 20 godina DPS je poražen, a pobeda Cetinja će označiti novi početak za razvoj našeg grada - jasan je odbornik i lider lokalne URA Slavko Šole Janković, svedok dva poraza DPS na Cetinju, jednog 2002 i ovog nakon 20 godina.

Prema rečima portparola SDP Mirka Stanića, rođenog Cetinjanina, dve izvorne suverenističke partije SDP i Garda će preuzeti upravljanje Prestonicom Cetinje u narednom periodu.

- Bilo je puno mišljenja što i kako treba. I puno razgovora. Na kraju, mi Cetinjani treba da odlučimo kako i što je najbolje za naš grad, uz dužno poštovanje za sve naše prijatelje iz drugih sredina ili država. Nije patriotizam da nam Prestonica izgubi 7.000 stanovnika i da je dužna 35 miliona evra danas. Da nam u škole kreće 100 dece, a ne 350 kao pre 20 godina. Vakat je da krenemo u borbu za napredno, evropsko i građansko Cetinje, u konceptu profesionalne, depolitizovane i efikasne gradske uprave - smatra Stanić.

NALOGODAVCI IZ BEOGRADA

ODMAH nakon izbora Jovovićeve, iz DPS su ponovo poručili da će "znati da Crnu Goru odbrane od novih koalicionih partnera SDP i beogradskih nalogodavaca".
- Jasno je celom Cetinju i čitavoj Crnoj Gori ko će, vođen neograničenom političkom ambicijom, sa Belvedera biti dostavljen u naručje Joanikiju Mićoviću, oglasio se funkcioner DPS odbora sa Cetinja Oskar Huter.

Pogledajte više