STIŽE POMOĆ U PLJEVLJA: Sutra u Opštu bolnicu dolazi dvoje internista

M. D. 16. 02. 2022. u 20:37

VEĆ sutra će u Opštu bolnicu u Pljevljima doći dvoje internista čime će se nadoknaditi nedostatak kadra usled obolevanja lekara od korona virusa u ovoj zdrastvenoj ustanovi, saopšteno je iz Ministarstva zdravlja CG.

PR Ministarstvo ѕdravlja

- Nažalost, pet lekara OB Pljevlja je u ovom trenutku van redovnog stroja zbog Omikron soja korona virusa i oni se nalaze u izolaciji. Dvoje internista, jedan anesteziolog, ortoped i hirurg. Međutim, na današnjem sastanku rešili smo ovu problematiku, i već od sjutra ujutru bolnici u Pljevljima biće dva lekara internista dok se funcionisanje hirurgije, ortopedije i anastezije u OB Pljevlja odvija bez ikakvih poteškoća, kazala je ministarka zdravlja, navodi se u saopštenju.

Dr Borovinić Bojović ranije tokom dana je posetila OB Pljevlja gdje je sa radom počeo skener, jedan od najsavremenijih u državi, vredan 242 hiljade eura.

PR Ministarstvo zdravlja

Novi skener u Opštoj bolnici u Pljevljima

Ministarstvo zdravlja je, nakon što je Opšta bolnica u Pljevljima ranije ostala bez skenera,  u vrlo kratkom roku, u saradnji sa Rudnikom Pljevlja, obezbedilo kupovinu najsavremenijeg aparata koji je vredan 242 hiljade eura.

To je,  nakon posete OB Pljevlja, izjavila ministarka zdravlja, dr Jelena Borovinić Bojović.

- Ukupna vrednost skenera iznosi 242 hiljade eura od čega je najveći dio sredstava obezbeđen iz budžeta, a iznos od 85 hiljada eura je obezbeđen iz donacije Rudnika Pljevlja. Ovo je izuzetno važna dijagnostička procedura koja predstavlja zlatni standard u blagovremenoj prevenciji i naravno, kasnije u lečnju veoma teških pacijenata i teških obolenja. Ovaj skener nije važan samo za bolnicu u Pljevljima već i za šire područje imajući u vidu da se stanovništvo iz okolnih naselja, a i sa Žabljaka snima i dijagnostikuje u OB Pljevlja, objasnila je ministarka zdravlja.

Aparat je u bolnici od 1. januara. Do sada su se radila snimanja hitnih i bolničkih pacijenata, a od pre nekoliko dana se radi dijagnostika i pacijenata Doma zdravlja, objasnio je direktor bolnice, dr Saša Grbović.

- Mi sada imamo moderan, 64-ro slajsni skener koji je sada jedan od najboljih u državi. To znači da ćemo moći da radimo veći broj pregleda nego do sada, rekao je Grbović.

Pogledajte više