DOBRE VESTI ZA INSTITUT "DR SIMO MILOŠEVIĆ": Za post-kovid program milion evra iz Ministarstva zdravlja

V.V.

09. 02. 2022. u 16:52

ZA program rehabilitacije post-kovid pacijenata Institutu "Dr Simo Milošević" opredeljeno je milion evra iz Ministarstva zdravlja Crne Gore što će nakon teške prošle godine omogućiti sigurnije poslovanje.

Foto: V.V.

U prilog tome je i uspostavljanje kontakata sa turoperatorima iz Ujedinjenih arapskih emirata, koji su posetu Igalu najavili za maj.

- Nakon dugo vremena Institut dobija značajnu podršku države.To će biti finansijska injekcija, koju ne dobijamo baš često,kaže v.d.direktora dr Savo Marić, a to  unosi dozu optimizma u stabilnije poslovanje.

Prema njegovim rečima u Institut će prvo biti upućivanji najteži pacijenti, ljudi koji suzbog kovida najduže bili u bolnicama, a onda oni sa slabijim simptomima.

-Prva rata planiranih sredstava biće uplaćena  kada počne realizacija programa i dođe prva grupa tih pacijenata,objašnjava dr Marić.

On očekuje da će na sutrašnjem sastanku Vlade biti potvrđena ovakva odluka.

– Mi ćemo da realizujemo ono sto je do nas. Odlučili smo da otvorimo i prvu fazu ne samo za taj post kovid program, nego i za pacijente koji dolaze preko Fonda zdravstva, informisao je Marić.

Nakon što je u okviru crnogorske delegacije i Institut uspešno predstavljen na svetskoj izložbi EXPO 2020 u Dubaiju, stiže još jedna dobra vest. Za maj je najavljena poseta turoperatora iz Ujedinjenih arapskih emirate.

-Imaćemo tada konkretan razgovor sa ljudima koji organizuju dolazak njihovih pacijenata na rehabilitaciju na više destinacija. Ne bismo radili samo sa pacijentima iz  Ujedinjenih arapskih emirata, nego i iz Bahreina, Kuvajta i Saudijske Arabije,objasnio je Marić.

Pogledajte više