PRVA HAPŠENJA POVODOM ŠVERCA CIGARETA: Privedeni carinik i vozač kamiona iz luke Bar

B.Dabić

09. 02. 2022. u 13:18

CARINIK i vozač kamiona uhapšeni su nakon što je utvrđeno da u sladištima luke Bar fali preko 11.000 paketa cigareta.

Foto: B.Dabić

Iz Osnovnog državnog tužilaštva  je potvrđeno da su uhapšeni carinik D. D. i vozač kamiona M. P.

Cariniku se stavlja na teret krivično delo zloupotreba službenog položaja,  a vozaču krijumčarenje.


Rukovodilac Osnovnog državnog tužilaštva tužilac Radovan Đurišić potvrdio je da su uhapšeni carinik D. D. i vozač kamiona M. P.


- U dva skladišta u luci Bar ukupno fali 11.349 paketa različitih cigareta. Vrši se detaljna istraga sa kolegama iz Specijlanog tužilaštva, kazao je rukovodilac Osnovnog državnog tužilaštva tužilac Radovan Đurišić.

Saznajemo da je vozač Peročević za ovaj posao angažovao još jedan kamion.
Prema saznanjima Novosti, Peročević istražiteljima nije kazao ko ga je angažovao da izveze cigarette iz skladišta u luci Bar. Naveo je da je instrukcije dobijao telefonom od N. N. lica. Cigarete su izvezene u dva kamiona. 

Podsetimo, v. d. direktora Uprave prihoda i carina Milena Petričević je kazala da je, prema poslednjem popisu napravljenom minulog leta, u tom privatnom skladištu bilo 15.000 paketa cigareta, a da će se popisom utvrditi koliko je ukradeno. 

Kamioni kojim su iznesene cigarete iz Slobodne carinske zone u Luci Bar, pet puta ukupno su ulazili u skladište na kom je oštećena plomba - četiri puta u januaru i jednom u februaru.
Krađa velike količine cigareta otkrivena je juče, a slučaj je, nakon što je vršiteljka dužnosti direktorice Uprave prihoda i carina Milena Petričević alarmirala policiju, preuzelo Specijalno državno tužilaštvo (SDT) u saradnji sa ODT Bar.


 

Pogledajte više