OPTUŽNICA PROTIV NAČELNICE PORESKE UPRAVE: Stanislava Martinović i još 21 osoba sumnjiče se za pranje novca i falsifikovanje

V. K.

12. 01. 2022. u 21:21

SPECIJALNO državno tužilaštvo Crne Gore podiglo je optužnicu protiv bivše načelnice Poreske uprave područne jedinice Podgorica Stanislave Martinović i još 21 osobe zbog sumnje da su kao članovi kriminalne organizacije zloupotrebom ovlašćenja u privredi, pranjem novca i falsifikovanjem isprava oštetili državni budžet za višemilionski iznos, saopšteno je iz SDT-a.

Foto in4s

I firmi „P.S.G.“ DOO Podgorica, „A.K.“ DOO Podgorica, „A.K. M.“ DOO Podgorica, „V.C“ DOO Podgorica, „T.T.“ DOO Podgorica, „M.M.“ DOO Podgorica, „P.C.“ DOO Podgorica, „M.K.C.“ DOO Podgorica i „7I.“ DOO Podgorica, zbog krivičnog dela stvaranje kriminalne organizacije, zloupotreba službenog položaja, zloupotreba ovlašćenja u privredi, pranja novca i falsifikovanje službene isprave.

Okrivljenima se stavlja na teret da su u periodu od 2011. do 2019. godine, organizovali i postali članovi kriminalne organizacije koja je imala za cilj vršenje neodređenog broja krivičnih dela.

Kako navode za ta krivična dela preti kazna zatvora od četiri godine ili teža kazna. Procenjuje se da je nanesena šteta budžetu od 6.900.000 evra.

BONUS VIDEO: VELIKA AKCIJA POLICIJE: Uhapšeno 10 osumnjičenih za proizvodnju i prodaju narkotika

Pogledajte više