VAŽIĆE DO 12. JANUARA: Od danas na snazi strože mere u Crnoj Gori

Tanjug 30. 12. 2021. u 09:45

U CRNOJ Gori od danas su na snazi strože epidemiološke mere, čiji rezultati se očekuju za desetak dana, izjavio je danas epidemiolog Instituta za javno zdravlje Adis Martinović.

Foto: D. Milovanović

On je preporučio građanima da praznike provedu u krugu porodice i da se vakcinišu.

- Za nas epidemiologe najbitnije su mere koje sprečavaju masovna širenja, a to su pre svega masovna okupljanja na trgovima - kazao je Martinović.

Ukoliko se ne budu poštovale nove mere, zdravstveni sistem će biti opterećen, upozorio je Martinović, preneo je portal RTCG.

U Crnoj Gori su se juče pojavili i prvi slučajevi zaraze novim sojem virusa omikron, a Martinović smatra da se za nedelju dana može očekivati da omikron bude dominantan.

Strože mere podrazumevaju da će ugostiteljski objekti za doček raditi do 1 sat iza ponoći, a muzika uživo je dozvoljena od 20 sati do 1 sat iza ponoći.

Nove epidemiološke mere će važiti do 12. januara, a u danima između praznika rad ugostiteljskih objekata je ograničen do 22 sata, uz obaveznu kovid potvrdu i zabranu muzike uživo i sa zvučnika.

Zabranjuje se i održavanje svadbi, rođendana, žurki i drugih privatnih proslava i javnih okupljanja u zatvorenim i javnim mestima.

Pogledajte više