ANDRIJA MANDIĆ PROGLASIO VELIKU POBEDU: Sprečeno zaduženje Crne Gore od 1,4 milijarde evra

V. K.

23. 12. 2021. u 14:59

LIDER Nove srpske demokratije Andrija Mandić saopštio je da je suma od 1,4 milijarde evra koje je planirala Vlada Zdravka Krivokapića da u narednoj godini zaduži građane Crne Gore je polovina od sume u kojoj su Vlade DPS-a od 2006. do 2020. godine zaduživale Crnu Goru.

Foto: V. K.

- Kao odgovorni ljudi nismo dozvolili da dođe do novog zaduženja, uz saglasnost ostalih kolega iz parlamentarne većine i da rizikujemo opstanak ove zemlje, da rizikujemo da se sve uruši sto su radile sve genracije pre nas, kazao je Mandić na konferenciji za novinare, dodajući da je "danas odneta velika pobeda koja će omogućiti građanima da mogu bezbrižno da spavaju i da ne brinu šta će biti za nekoliko meseci ili godinu". 

- Imamo priliku da i u samom skupštinskom zasedanju pronađemo načina da kroz amandmane koje budemo predlagali pronađemo sve one druge stavke za koje procenjujemo da nisu celishodne, da nisu u ovom trenutku potrebne građanima Crne Gore i da omogućimo da se sredstva usmere onima kojima su najpotrebnije. Poslanici Demokratsog fronta neće odustati od amandmana koje su predložili naši poslanici. On će svakako o rashodnim stranama i zaduženjima koje planira Vlada pronaći dovoljno prostora da pred javnošću Crne Gore pokažu da može da se obezbedi ono što oni predlažu na uštrb nekih elemenata za koje projenjuju da u ovom trenutku nisu bitni i važni za građane Crne Gore - poručio je Mandić.

Pogledajte više