VRATI MILIONE I ULOŽI U KAP: Dritan Abazović nastavio polemiku sa Veselinom Pejovićem

I. D. S.

23. 12. 2021. u 07:39

POTPREDSEDNIK Vlade Dritan Abazović pozvao je vlasnika "Uniproma" Veselina Pejovića da vrati državi milione evra i uloži ih u očuvanje proizvodnje u KAP-u, iz kojeg je Pejović, kako kaže Abazović, izvukao desetine miliona.

Foto V. K.

Abazović je odgovorio na saopštenje Pejovića koji je kazao da državi nije dužan ni evro poreza i da se ne boji "pretnji" vicepremijera da će biti predmet istrage globalnih organa.

- Počeli ste komunikaciju sa mnom sa opravdanjem da ste čisti kao suza, da bismo posle samo par interakcija zaključili da ste pravili kombinacije sa brzim gašenjem kompanija van Crne Gore, čime ste zaobilazili plaćanje poreza u Crnoj Gori. Takođe, doneli smo zaključak i da ste na sličan način gasili kompanije i u Crnoj Gori, da biste na kraju priznali i da je u vašu kompaniju ušlo, ni manje ni više, nego 15 miliona evra od, po svemu sudeći, velikog finansijskog prevaranta u Izraelu. Mutna vam je nešto ta "čista" suza, gospodine Pejoviću - navodi Abazović.

On podseća i kako je Pejović dobijao koncesije u Crnoj Gori, te da je prema podacima o dodeli koncesije iz aprila 2020. godine, kompanija "Uniprom" za 29 godina eksploatacije trebalo da prihoduje 54,2 miliona evra, dok je državi trebalo da plati 27 puta manje, to jest 2,2 miliona evra.

- Voli li se tako Crna Gora, gospodine Pejoviću? Iz ovog posla trebalo je da budete "dobri" nekoliko desetina miliona evra, a državi kao i uvek, dali biste mrvice - kaže Abazović, navodeći da se raduje i jedva čeka nove tužioce, te da će se videti kako su dodeljivale koncesije i kako se dolazilo do novca.

Pogledajte više