DANCI ĆE PLAĆATI 20 HILJADA DOLARA DNEVNO: Rekordna najamnina broda “Bar” - 2,5 puta veća od dosadašnjih

B. DABIĆ

13. 12. 2021. u 22:12

ODBOR Direktora „Barska plovidba“ AD je prihvatio ugovor sa renomiranom pomorskom kompanijom “Norden” iz Danske o vremenskom najmu broda „Bar”.

Foto: B. Dabić

Menadžment “Barske plovidbe“ ugovorio je rekordnu najamninu broda “Bar” za 19,85 dolara dnevno što je 2,5 puta veća suma od dosadašnjih.

- Zahvaljujući odličnoj situaciji na pomorskom tržištu kada je u pitanju ova vrsta brodova, kao i kvalitetno realizovanim pregovorima, najamnina koja je postignuta za brod „Bar“ je rekordna najamnina od kada su brodovi “Barske plovidbe” izgrađeni, odnosno ona je višestruko veća od dosadašnjih dnevnih iznosa najma - naveo je izvršni direktor Zoran Tajić.

Novi unajmitelj broda „Bar“ će biti renomirana pomorska kompanija „Norden“ iz Danske, koja iznajmljuje brod na oko godinu dana.

- Primopredaja broda između postojećeg i novog unajmitelja bi trebalo da bude oko 20. decembra 2021. godine, ako sve bude teklo po planu. Tekući ugovor o vremenskom najmu broda „Budva“ ističe krajem januara 2022. godine, kada ćemo razmotriti sve opcije koje se budu nudile na tržištu u tom periodu, a sa ciljem što boljeg komercijalnog upošljenja i ovog našeg broda - objašnjava Tajić.

Podsetimo, do sada su brodovi “Barske plovidbe” bili dati u najam kompaniji “Sea Pioneer” iz Londona. Tim ugovorom „Bar“ i “Budva” su plovili u time charteru Sea Pioneera na šest plus šest meseci, po ceni dnevnog zakupa od 8,2 hiljade USD po brodu.

Brodovi “Bar” i “Budva” koriste se za prevoz rasutog tereta nosivosti do 35 hiljada tona.

Pogledajte više