POČELO ZBRINJAVANJE SEDMORO SIROČIĆA: Posle tragedije u porodici Škrijelj u selu Dašča Rijeka nedaleko od Petnjice

M. SEKULOVIĆ

14. 12. 2021. u 08:38

NAKON tragedije u selu Dašča Rijeka, nedalako od Petnjice, kada je Ahmet Škrijelj (50) udarcima čekićem ubio suprugu E. Š. (39) i teško povredio ćerku A. Š. (15), a potom izvršio samoubistvo, počelo je zbrinjavanje sedmoro dece od kojih je, osim povređene devojčice, jezivom događaju koji je promenio njihove živote prisustvovalo još četvoro njene braće i sestara, mlađih od 14 godina.

Stara kuća Škrijeljovih, Foto Privatna arhiva

- Rodbina nije dozvolila da šestoro dece završi u domu za nezbrinutu decu, već je brigu o njima preuzeo stric, dok sedmo dete završava srednju versku školu "Mehmed Fatih" u Podgorici - pričaju iz porodice Škrijelj, zahvalni Islamskoj zajednici Crne Gore, koja je odmah pokrenula akciju da se deci sagradi kuća.

Među prvima se na apel odazvao Rifat Drešević iz Tuzi, koji je poklonio zemljište površine 1.500 metara kvadratnih, a posle potpisivanje Ugovora o poklonu, primio ga je reis Islamske zajednice Rifat Fejzić zahvalivši mu na tom plemenitom delu.

- Toliko me ganulo da sam odmah reagovao, da sam odlučio da im poklonim zemljište da bi sagradili sebi dom, da dođu ovde da se školuju i da imaju sve uslove za život. Kad je neko u takvoj situaciji, to je najveći sevap da se bar na neki način obraduju njihova srca i da se makar malo njihova tuga olakša - kazao je Drešević.

Reis Fejzić i Drešević, Foto IZCG

Dreševićev poklonjeni plac sada je vlasništvo najstarijeg od sedmoro dece koja su ostala siročad.

- Sredstva koja bi bila upućena za kupovinu placa na kojem bi se izgradila kuća sada se mogu usmeriti na izgradnju komfornijeg doma. Izgradnja kuće počeće u najkraćem roku, tu treba odraditi zakonske i druge procedure koje su neophodne za izgradnju kuće - kaže Amar Škrijelj, u ime Islamske zajednice, koja je zahvalna svim dosadašnjim i budućim donatorima, ljudima dobre volje koji žele da pomognu malim Škrijeljima da postanu ljudi na dobro zajednice.

RAČUNI ZA POMOĆ

SVI koji žele pomoći sedmoro dece novac mogu uplatiti na tekući račun: 510-1076-13 CKB banka. Uplate iz inostranstva: IBAN: ME25510000000021094921, SWIFT: CKBCMEPG, sa naznakom "Pomoć deci Škrijelj".

Pogledajte više