KUĆA ZA SEDMORO SIROČIĆA: Apel islamske zajednice posle tragedije u porodici Škrijelj na području Petnjice

M. S.

06. 11. 2021. u 06:34

TRAGEDIJA u ubogom domu Škrijelja u Daščoj Rijeci, desetak kilometara od Petnjice, nakon koje je sedmoro dece postalo siročad, nekako je brže nego što se očekivalo prestala da bude tema koja interesuje javnost, možda i zbog toga što su institucije zadužene za primenu zakona, brigu o porodici, ali i celo društvo, trebalo da smognu snage i priznaju da svako na svoj način snosi deo krivice za sve što se desilo nadomak Pešterske visoravni.

Foto Printskrin

Naime, Ahmet Škrijelj (50), koji je zbog porodičnog nasilja već robijao tri meseca u zatvoru u Bijelom Polju, udarcima čekićem ubio je suprugu i teško povredio ćerku. Potom je nestao iz kuće, a nedugo zatim pronađen je obešen. Tragediji je prethodila jedna od brojnih svađa u domu Škrijelja u kome je Ahmet "zavodio red" po svojim kriterijumima, uprkos tome što je bezbroj puta prijavljivan kao nasilnik, kome po zakonskoj regulativi nije bilo mesta u kućnoj zajednici.

Nakon tregadije, brigu o deci preuzeo je stric, a sada se i Islamska zajednica u Crnoj Gori obratila javnosti.

- Sedmoro dece je ostalo bez oba roditelja od kojih je najstarije dete jedino punoletno, a takođe je i učenik medrese "Mehmed Fatih"... Islamska zajednica je za početak preuzela brigu za smeštaj dece i to u prostorijama IZ (u zgradi medrese), te preuzela trenutno brigu i staranje nad njima. Kao dugoročniji projekat imamo u planu uz pomoć dobrih ljudi da siročadima obezbedimo trajniji smeštaj - kuću koju je nužno izgraditi kao i kupovinu placa, jer je postojeća kuća neuslovna za život.

APEL

POZIVAMO sve zainteresovane imućne i humane ljude da nam se obrate da udruženim naporima učinimo jedno od najboljih dela koje je moguće učiniti, a to je zbrinuti siročad i koliko-toliko doprineti vraćanju sigurnosti i bezbrižnijeg detinjstva u njihove živote, saopšteno je iz Islamske zajednice Crne Gore.

ZAPRATITE NPORTAL NA FEJSBUKU

Pogledajte više