GODINAMA SU LAGALI DA BI ZAVARALI NAROD: Direktor Opšte bolnice u Pljevljima o optužbama DPS

M. D. 30. 10. 2021. u 18:35

KLEPTOKRATE koje za 30 godina nisu uspele da naprave nijednu bolnicu, ali su uspele da izgrade „vile i zamkove“ i da ih ograde kilometarskim zidovima, imaju obraza da pričaju o zdravlju Pljevljaka - kazao je doktor Saša Grbović, direktor Opšte bolnice Pljevlja, reagujući na saopštenje iz Demokratske partije socijalista Pljevlja koji su predhodnih dana kazali da je urušen zdravstveni sistem u Pljevljima, i da to Pljevljaci plaćaju životima najmilijih.

M.Drobnjak

Doktor Grbović je upitao da li su Pljevljaci imali bolje uslove za lečenje kada su kapacitet odelenja „Covida“ 19 imali 27 mesta ili sada sa 42.

- Ako kažemo da smo imali 30 boca kiseonika a sada 110, da li je to znači da bi Pljevljaci umirali kao ribe na suvom po ulicama i da bi prisustvovali scenama iz Italije, da smo ostali na onome sto su nam oni obezbedilili - upitao je doktor Grbović dodajući da  potrošnja u ovom talasu bila oko 100 boca kiseonika na dan.

Doktor Grbović je istakao da su za pola godine uspeli da obezbede novi digitalni RTG i zamene 30 godina star "EI Niš“ rentgen, konstatujući da su  digitalni RTG aparati godinama stadnard u državama bez, kako kaže, kleptokrata.

-Ako neko godinama laže da postoji projekat nove bolnice da bi zavarao nesrećni narod, šta je on - upitao je dr Grbović.

On je dodao da “ako novi CT stiže za dva meseca, dok smo od kleptokrata dobili polovan koji je više bio u kvaru nego što je radio, je li to pomak”?

- Ako posle godinu dana epidemije za mesec dana razvedemo centralni kiseonik, a oni nisu znali da to treba celih 365 dana, je li to plus - postavio je pitanje dr Grbović.

On se zapitao da li ima smisla raspravljati sa onima kojima je jedina metoda borbe sa pandemijom bila, „zatvorite sve, kupite kineske respiratore koji nisu ni za šta, pa šta bude“?

Foto: M. Drobnjak

- Svi se sećaju nesrećnih scena sa mrtvačkim kovčegom u Stacionaru, svi se sećaju koliko pacijenata su vratile medicinske sestre sa odelenja bez pregleda lekara, a možda nije loš trenutak da se kaže da danima pred smenu direktora u Covidu nije bilo niti jednog lekara, osim u viziti, a za šta postoje pisani dokazi. To je to zdravstvo koje ste vi pravili 30 godina. Devastirali ste javno zdravstvo toliko vremena, uzimali od njega sve što se može uzeti da bi ostvarili ličnu imovinsku korist i još imate obraza da pričate o onima koji hoće da rade i pokušaju da poprave skoro pa nepopravljivo - kazao je Grbović.

On je dodao da je u Pljevljima u predhodnom periodu ugašeno 8.000 radnih mesta, da su neki lekari  oterani, koji su sada nosioci posla u Kliničkom Centru Crne Gore, a sada nosioci predhodne vlasti pričaju o tome kako brinu o zdravlju Pljevljaka. On je izrazio nadu da će svi koji su se okoristili o državu i time oštetili i zdravstvo ubrzo odgovarati pred organima pravde.

- Lično sam spreman da odgovaram u svakom trenutku za sve sto sam uradio ili sto nisam uradio a trebao sam - zaključio je doktor Grbović.

Pogledajte više