"SINOVAK" STIGAO U CRNU GORU: Čak 100.000 doza kao donacija Turske

M. S.

27. 10. 2021. u 12:39

U CRNU Goru jutros je stiglo 100.000 doza Sinovak vakcina.

Foto: Ministarstvo zdravlja Crne Gore

Na podgoričkom aerodromu donaciju Turske dočekala je ministarka zdravlja dr Jelena Borovinić Bojović, generalni direktor Direktorata za digitalno zdravlje Aleksandar Sekulić i ambasadorka Turske u Crnoj Gori gospođa Songul Ozan.

Dr Borovinić Bojović je zahvalila na vrednoj donaciji, koja je dogovorena tokom nedavne posete delegacije crnogorskog ministarstva zdravlja Turskoj, kada se ministarka srela sa turskim kolegom Fahretinom Kodžom.

- Ova donacija rezulat je tradicionalno dobrih i prijateljskih odnosa između dve države, kao i velikog stepena solidarnosti i izgrađenih mostova koji postoje između naših zemalja. Koristim ovu priliku da se još jednom zahvalim gospođi ambasadorki, kao i mom dragom kolegi, ministru zdravlja i naravno celoj državi Turskoj, svim njenim građanima i Vladi na ovako vrednoj i važnoj donaciji. Sigurna sam da će ove vakcine spasiti ne mali broj života građana Crne Gore, kazala je dr Borovinić Bojović, koja je pozvala sve građane, koji to još nisu učinili, da se u najbržem mogućem roku vakcinišu i na taj način pomognu u prevazilaženju postojeće krize, spasu sopstvene živote i živote svojih najbližih. 

- Vakcinacija i osnovne epidemiološke mere jedini su siguran put izlaska iz postojeće krize - kazala je ministarka Borovinić Bojović.

ZAPRATITE NPORTAL NA FEJSBUKU

BONUS VIDEO: Srpska fabrika vakcina

Pogledajte više