SUSPENDOVATI KATNIĆA: Milan Knežević o aferi "Prisluškivanje" i sednici odbora

V. KADIĆ

27. 10. 2021. u 07:39

MILAN Knežević, predsednik skupštinskog Odbora za odbranu i bezbednost i jedan od lidera DF, izjavio je da Milivoja Katnića, glavnog specijalnog državnog tužioca, treba odmah suspendovati i procesuirati, jer, kako je ocenio, celu aferu prisluškivanja njegovog kabineta, pokušava da svede na zloupotrebu službenog položaja.

Foto DF

Knežević sumnja da Katnić na način na koji je formirao optužni predlog pokušava da sakrije Mila Đukanovića ili Duška Markovića.

- Transkripti prisluškivanja Katnića nisu samo završili kod vođa kriminalnih grupa već i kod državnih funkcionera koji su u tom trenutku bili povezani sa Odborima za bezbednost i odbranu. Luka Bulatović nije razotkrio uređaje u Katnićevom kabinetu. To neka bude javna poruka svima koji su nagađali šta je bio motiv njegovom samoubistvu - rekao je Knežević, pitajući zbog čega se ovoliko dugo čeka na obdukciju.

On tvrdi da je bivši direktor ANB, Peruničić, obezbedio kuću za montiranje "državnog udara".

- Katnić je saopštio nove detalje o državnom udaru. Prvi svedok, Paja Velimirović, koji se u iskazu setio mojkovačke bitke, to uradio po nalogu izvesnog popa. On se popu ispovedio u nekom manastiru, a pop mu je rekao da se prijavi u Centar bezbednosti. To je novi element ove brutalne montaže. Milivoje Katnić je saopšio na sednici da je postojao i drugi scenario. Katnić je rekao da je planirao masovno krvoproliće stanovnika Rožaja odstrane DF-a. I to sve je rekao u prisustvu Dražena Burića. Demokratski front će podneti krivičnu prijavu zbog tvrdnji Katnića - poručio je Knežević.

Saopšteni tajni podaci?

UPRKOS obaveštenju da su podaci koji će se na sednici razmatrati tajni i da nije dozvoljeno unošenje elektronskih uređaja i snimanje sednice, kao i da je zabranjeno iznošenja u javnosti podataka koji su razmatrani, predsednik skupštinskog Odbora na sazvanoj konferenciji za medije, saopštio je određene tajne podatke prezentovane na sednici, kao i tok sednice, što  predstavlja tešku zloupotrebu koju je predsednik Odbora počinio, navodi se u saopštenju SDT.

ZAPRATITE NPORTAL NA FEJSBUKU

Pogledajte više