TUGA U CRNOJ GORI: Upokojio se protosinđel Jerotej, nastojatelj manastira Uroševica

M. S.

26. 10. 2021. u 11:53

U UTORAK, 26. oktobra 2021, u ranim jutarnjim časovima usnuo je u Gospodu sluga Božji protosinđel Jerotej (Kaluđerović), nastojatelj manastira Uroševica, saopšteno je iz Eparhije budimljansko-nikšićke.

Foto: Eparhija budimljansko-nikšićka

- Svoj monaški život otac Jerotej otpočeo je u manastiru Bijela kod Šavnika, kasnije nastavio u manastiru Majstorovina i manastiru Đurđevi stupovi. U manastiru Đurđevi stupovi je primio monaški lik iz ruke Njegovog Visokopreosveštenstva Mitropolita crnogrsko-primorskog G. Joanikija, tadašnjeg Episkopa budimljansko-nikšićkog, od strane kojeg je rukopoložen za đakona i jeromonaha. Za usrdni trud u manastiru Đurđevi stupovi i oko obnove manastira Uroševica odlikovan je činom protosinđela. Otac Jerotej se, sa velikom ljubavlju i podvigom, trudio prilikom obnove manastira Svetog arhangela Mihaila Uroševice, gde je postavljen za nastojatelja ovog manastira od strane Episkopa Joanikija ove godine i gde je proveo svoje poslednje monaške dane - kažu iz Eparhije.

Svetu zaupokojenu Liturgiju i monaško opelo služiće Njegovo visokopreosveštenstvo mitropolit crnogorsko-primorski Joanikije, u manastiru Đurđevi stupovi, u četvrtak 28. oktobra, sa početkom u 9 časova. Sahrana će se obaviti na monaškom groblju manastira Đurđevi stupovi.

ZAPRATITE NPORTAL NA FEJSBUKU

BONUS VIDEO: POLICAJAC ODLOŽIO ORUŽJE PA SE PREKRSTIO - Uz Božiju pomoć organi reda sačuvali manastir

Pogledajte više