BEZBEDNOSNA SITUACIJA CRNE GORE MOŽE DA ESKALIRA? Odbor danas o kontrolnim saslušanjima

Tanjug 22. 10. 2021. u 09:57

ODBOR za bezbednost i odbranu razmatraće danas inicijativu za kontrolno saslušanje predstavnika vlade, tužilaštva, Agencije za nacionalnu bezbednost (ANB) i policije povodom aktuelnih dešavanja u bezbednosnom sektoru.

Foto Tanjug

Predloženo je saslušanje potpredsednika vlade Dritana Abazovića, v. d. vrhovnog državnog tužioca Dražena Burića, glavnog specijalnog tužioca Milivoja Katnića, direktora ANB-a Dejana Vukšića i šefa specijalnog policijskog odeljenja Dragana Radonjića.

Kontrolno saslušanje je inicirao predsednik Odbora za bezbednost i odbranu Milan Knežević.

On je upozorio da je bezbednosna situacija u Crnoj Gori dodatno pogoršana i da može eskalirati sa nesagledivim posledicama.

Knežević je kazao da postoje osnovane sumnje da je deo bezbednosnih struktura učestvovao u formiranju klanova, švercovanju cigareta i narkotika, nalogu likvidacija, a neki su, kako je naveo, možda i učestvovali u njima.

Prema rečima Kneževića, sve to nije bilo moguće bez povezanosti ANB-a, policije, sudova, tužilaštva, sa vođama i predstavnicima kriminalnih klanova.

On je kazao da se ne može objasniti kako su pojedini pripadnici kriminalnih klanova bili obavešteni da im se sprema hapšenje.

 - Ni zašto su neku tužioci kasnili sa žalbama o ukidanju pritvora i koji su pisali optužne predloge koji su zvučali kao da je neko ukrao paklo cigareta, ako su imali dokaze da su ti ljudi involvirani u kriminalne aktivnosti - dodao je Knežević.

On je rekao da je posledica toga afera prisluškivanja u Specijalnom državnom tužilaštvu.

BONUS VIDEO:

SRBIN OSNIVAČ RUSKE TAJNE SLUŽBE: Grof Sava Vladislavić - tajni savetnik Petra Velikog

ZAPRATITE NPORTAL NA FEJSBUKU

Pogledajte više