BRUTALNO GUŠENJE SLOBODE MEDIJA U CRNOJ GORI: Novi udar na Srbe - četiri televizije na meti SAEM

Novosti online 29. 09. 2021. u 20:13

SAEM je donio odluku da zatraži od Regulatornog tela za elektronske medije u Srbiji da pokrene proceduru za utvrđivanje odgovornosti emitera televizijskih programa iz Srbije: „Happy TV“, „Pink M“, „Pink Plus“ i „Pink“.

Foto MVP

Radi se o postupku kojim se teži cenzuri medija u čijim emisijama se govori o suštinskim problemima koji muče Crnu Goru.

Direktor "TV Pink M" Goran Radenović kaže da ga čudi kako SAEM uvek ćuti na ono o čemu izveštavaju drugi mediji u Crnoj Gori i dodaje da je daljinski upravljač svima na raspolaganju.

Iako je delovalo da je u Crnoj Gori nakon 30. avgusta došlo do suštinskih promena do društvu, igleda da je to bila zabluda.

Andrija Mandić je poslao poruku vlastima u Crnoj Gori i savetu agencije da je to antisrpski čin i da je potrebno da se svi stave u istu ravan.

Jovan Vučurović kaže da opravdano može da postavi pitanje da li se bilo šta promenilo posle pobede na izborima nad DPS-om. On dodaje da se radi o cenzuri i gušenju medijskih sloboda.

Milorad Popović gostujući na HTV vređao je SPC u Crnoj Gori, a za patrijarha Porfirija rekao da je "gori od mitropolita Amfilohija", ali to nije naišlo na reakciju SAEM.

Tamara Vujović je rekla da se mora uraditi sve da se ne guši sloboda medija.

Pogledajte više