SMETAJU TRI PRSTA NA GRUDIMA TOKOM INTONIRANJA HIMNE: NSD poručuje - Kovačević razotkrio fašizam i mržnju DPS

V.K.

18. 09. 2021. u 18:19

HAJKU su danas podigle partije Mila Đukanovića i njihovi privesci nakon što je Marko Kovačević, gradonačelnik Nikšića, intoniranje državne himne sa svečanoj sednici Skupštine opštine ispratio sa tri prsta na grudima.

Foto: V. K.

Opštinski odbor Nove srpske demokratije odgovorio je Demokratskoj partiji socijalista i Socijaldemokratama Ivana Brajovića:

- Zamislite kad se na jedan srpski pozdrav oni koji se pozivaju na građansku i evropsku Crnu Goru smatraju uvređenima. Njima dakle smeta i samo postojanje srpskog naroda u Crnoj Gori, a kamoli da neko od pripadnika tog naroda u našoj zemlji vrši vlast. Kovačević je današnjim potezom razotkrio sve fašiste i šoviniste u Crnoj Gori jer nije uradio ništa što bi bilo koga uvredio, osim što je svedočio da Srbi u ovoj zemlji postoje i imaju pravo na normalan život. To da Nikšić izdajnike šalje na smetlište istorije je istina, a najbolji dokaz za to je i činjenica da je DPS zajedno sa SD-om i ostalim privescima danas opozicija u našem gradu. A kako vreme bude prolazilo vaš će status biti sve lošiji i lošiji. Bolje da ste slušali poruke mira i tolerancije koje su poslate sa današnje svečane sednice nego što ste sebe zarobili u mržnji prema svemu srpskom. Takođe red bi nalagao i da se izvinite građanima Nikšića što ste trideset godina sistematski uništavali grad. Nova lokalna samouprava uradila je više za tri meseca nego vi za trideset godina - zaključuje se u saopštenju Opštinskog odbora Nove srpske demokratije.

 
Pogledajte više