"JAGUAR" POD LOVĆENOM? Cetinjski haos koordiniran preko sistema za prisluškivanje koji je nestao 2006. godine

V. KADIĆ

08. 09. 2021. u 07:19

DA li je u pripremi i koordinaciji akcija napada komita na Cetinjski manastir i izazivanje haosa na ulicama prestonice korišćen sistem za prisluškivanje koji je misteriozno nestao iz Petog vojnoobaveštajnog centra sa sedištem u Podgorici nakon referenduma 2006. godine?

Foto D. Milovanović

Nezvanično se priča da je to "koferče" bilo u igri i da su zbog toga iz bezbednosnog sektora države curile informacije, a kabinet Mila Đukanovića na čelu sa Veselinom Veljovićem imao sve podatke o akciji državnih organa "u rukavu". Jedan od lidera DF-a, Nebojša Medojević, kaže za "Novosti", da je još dok je bio član Odbora za bezbednost i odbranu informisan je da se taj sistem ne nalazi u vlasništvu Vojske Crne Gore, ali da nije ni u Srbiji.

Nebojša Medojević, Foto DF

 

- To je koferče koje bilo ko može da ponese sa sobom, a koje ima izuzetne operativne i tehničke karakteristike, jer može da se nosi u automobilu i da se iz njega prisluškuju telefonski i direktni razgovori. Sumnjam da je neko iz bivše vlasti oteo taj sistem i protivustavnog ga zloupotrebljava, prisluškujući nekadašnju opoziciju, novinare, nevladine organizacije, sve oponente Đukanovićevog režima, ali i poslovne konkurente, strane biznismene. To je vrlo opasna alatka i vrlo moćno oružje - upozorava Medojević.

On dodaje da na Odboru nikada nije uspeo da dobije odgovore na pitanje da li znaju gde je taj sistem.

- Čak ni tužilaštvo nakon naših sednica, ali ni posle javnih izjava o nestanku "jaguara" nikada nije pokrenulo istragu - podseća Medojević, navodeći da sumnja da je "jaguar" u rukama onih kod kojih ne bi smeo da bude.

Foto D. Milovanović

On sumnja da su protesti na Cetinju bili u organizaciji DPS-a po modelu ANTIFE - terorističke levičarske organizacije globalne duboke države: gume, molotovljevi kokteli, autonomna radio-veza, isturanje žena, gas maske, suzavac, marame preko lica, kapuljače, nepoznati organizatori.

- ANB nije profesionalno odradio svoj posao i ispratio aktivnosti ANTIFE u Crnoj Gori.

Radi se o veoma opasnoj ekstremističkoj levičarskoj organizaciji specijalizovanoj za ulične gerilske akcije, nasilje i terorom po gradovima. Dobro su obučeni, opremljeni specijalizovanom opremom i dobro plaćeni od strane Soroša i ostalih globalnih bankara duboke države - naveo je Medojević.

Foto D. Milovanović

Špijun

Pomoću "Jaguara" prati se pet hiljada telefonskih razgovora u minutu na daljinu i do sto kilometara! Prati bežičnu i komunikaciju pomoću žice.

Pogledajte više