KRIVOKAPIĆEV POZIV U KASNE SATE: Premijer Crne Gore saopštio liderima DF da je u toku državni udar

Novosti online 05. 09. 2021. u 12:22

PREDSEDNIK Nove sprske demokratije i jedan od lidera DF-a saopštio je na konferenciji za štampu da su kasno sinoć kontaktirani od strane premijera Zdravka Krivokapića, kako bi se konsultovali oko dešavanja na Cetinju.

Foto Novosti

Premijer Zdravko Krivokapić je rekao liderima DF da je u toku državni udar i da su mnogi policajci otkazali poslušnost.

- Imali smo jednu akciju koja je kasnila, ali koja je dala dobar rezultat - rekao je Mandić.

- Nismo srećni što se ovo dešava na Cetinju, jer smo i mi prolazili kroz to. Policija ima posebnu odgovornost, izvršna Vlast najveću. Jutros, predsednik Vlade Zdravko krivokapić pozvao je Kneževića i mene, i obavili smo razgovor koji nije bio prijatan, možete da zamislite kako smo se osećali kada nam čovek kaže da je u toku državni udar, tamo gde se odigrava protest -priča Mandić.

Kako dodaje, ta odluka da se zabrani ustoličenje i problem koji je postojao u vladi i mendžmentu policije, bile su svakako neophodne konsultacije sa više njih.

Zakon mora da važi podjednako za sve, i to je bio naš stav. Da se primenjivao zakon onako kako je Demokratski front želeo, ne bi bilo barikada, okupljanja... - objašnjava Mandić.

Kako objašnjava, niko nije želeo da mitropolit i Patrijarh na onakav način dođu na ustoličenje, međutim, mučne scene, kako navodi, bile su neizbežne.

- Mi smo sinoć u razgovoru sa premijerom dali potpunu podršku da se primeni Ustav i zakon, rekavši da smo spremni da prihvatimo odgovornost kao i svaki član Vlade. jer smo želeli pored svih nesporazuma da delimo odgovornost. Želeli smo da se taj posao dovede do kraja i da se ne odlaže, i da sve eventualno što se desilo na Cetinju da delimo odgovornost sa članovima Vlade - objašnjava Mandić.

Kako dodaje, Demokratski front je želeo da dođe do ustoličenja, i da je sve moglo biti ,mnogo bolje, podsećajući da je važno što se ustoličenje dogodilo.

Pogledajte više