OVO JE BIO BIBLIJSKI DOGAĐAJ! Patrijarh i mitropolit se obratili narodu u Podgorici

V. K.

05. 09. 2021. u 12:11

DOSTOJAN, Dostojan! Ovim pozdravom hiljade vernika ispred Sanornog hrama Hristovog Vaskrsenja u Podgorici dočekalo je patrijarha srpskog Porfirija i ustoličenog mitropolita Joanikija.

Foto: V. K.

U obarćanju Njegova svetosti patrijarh srpski Porfije rekao je  da je izvršeno sveto delo.

-  Ništa nismo oteli niti, ne daj Bože, ukrali. Ustoličiti smo mitropolita koji će da služi svetu liturgiju. On ima podršku vašu i čitave naše Crkve - kazao je patrijarh

- Danas se raduje cele crkva pravoslavna, ali pre svega Sv. Petar Cetinjski, Sv. Vasilije Ostroški i mnogi drugi - dodao je patrijarh.

- Ovo je bio biblijski događaj, kada dolazi Njegova svetost i arhijereja mi ženidba nam je to protiv da se Bogu molimo. Bilo je dosta iskušenja. Odoleli, što smo se Bogu molili. Znamo da su podele u Crnoj Gori veštački izazvane. Znamo da je ta podela opterećivala celu Crnu Goru. Nije bilo da CG i CT šalje poruke da neko nije dobrodošao. Ne samo ja nego i arhijereja iz drugih pomesnih crkava. Znamo da je ovo opterećivalo vladu CG i hvala premijeru Zdravku Krivokapiću lično - rekao je ustoličeni mitropolit Joanikije.

BONUS VIDEO: Mitropolit Joanikija i Patrijarh stigli u Podgoricu

Pogledajte više