PRIZNANJE SMENJENOM MINISTRU: Leposaviću skinuta politička glava, a zauvek uzdignuto ljudsko i srpsko čelo

Novosti online 28. 08. 2021. u 16:13

U SKLOPU manifestacije ,,Dani Miholjskog zbora” u Kripti Hrama Hristovog Vaskrsenja u Podgorici održana je promocija knjige ,,Od sumraka do vaskrsenja Lovćena” i ,,Crvena Gora” na kojoj su se Jovan Merdović i Milena Jakšić ispred organizatora uručili zahvalnice svojim brojnim dobrotvorima, a posebna Zahvalnica uručena je dr Vladimiru Leposaviću zbog toga što je ,,u teškim vremenima stao uz našu Crkvu i verni narod i u rekordnom roku pripremio Zakon kojim je zaštitio našu Crkvu".

Foto: Novosti

Zahvalnost dr Vladimiru Leposaviću istakli su i učesnici tribine među kojima je bio protojerej mr Predrag Šćepanović, paroh podgorički koji je poručio da će na Leposavića biti ponosni svi Sveti Nemanjići, Sveti Sava, Sveti Simeon, preko Svetih Petrovića.

- Samo nekoliko dana pre nego što je dr Vladimiru Leposavića skinuta politička glava, a zauvek uzdignuto ljudsko i srpsko čelo, on je uveo u evidenciju Mitropoliju Zetsku, a danas Crnogorsko-primorsku i eparhije naše Crkvu kao postojeće od 1219/1220. godine. 
Na taj njegov ukaz će biti ponosni svi sveti Nemanjići i sveti Petrovići, a dr Vladimiru Leposaviću je očigledno bilo važna poruka svetog Vladike Nikolaja da je važnije biti čovek nego ministar.

Foto: Novosti

Prof. Željko Čurović, predsednik Udruženja Srba iz Crne Gore u Srbiji isto je imao samo reči hvale za Leposavića.

- Niti kraćeg mandata, niti većeg rezultata. Ponosni smo na sve što je Vladimir Leposavić uradio u Vladi, ali i u Skupštini Crne Gore. Vi ste dokaz da se može biti ministar, a ostati čovek. Ne smemo više dozvoliti da se naše pobede pretvaraju u poraze. Posle sledećih pobeda, moramo imati više Leposavića - rekao je Čurović.

 

Jovan Merdović, predsednik podgoričkog odbora Miholjskog zbora imao je takođe upečatljivu poruku.

- Srećni smo što još uvek ima hrabrih ljudi moji ne kalkulišu svojom verom i nacionalnih identitetom. Jednom rečenicom ste pokazali svetu da srpske žrtve nemaju cenu i da nijedna funkcija ne može biti važnija od našeg stradalnog naroda.

Svečanosti u Hramu prisustvovao je i smenjeni ministar Leposavić.

Pogledajte više