MEDOJEVIĆ PORUČUJE: Prihvatanje mudžahedina iz Avganistana bi ugrozilo nacionalnu bezbednost

Novosti online 17. 08. 2021. u 18:07

PREDSEDNIK Pokreta za promjene Nebojša Medojević kaže da je PZP je principijelno bio protiv slanja crnogorskih vojnika u misiju u Avganistanu i da je kao član Odbora za odbranu i bezbednost uporno upozoravao vlade DPS-a da se radi o visokorizičnoj vojnoj operaciji koja nema nikakve šanse za uspeh.

Foto: Printskrin

- Crnogorska Vlada je potrošila preko 100 miliona evra za pripremu, opremanje i troškove učešća Vojske Crne Gore u ovoj besmislenoj misiji. Jedina srećna stvar je da niko od naših vojnika nije stradao i da nije bilo žrtava. Sve ostalo je pokazatelj da vlada ponekad treba da misli i "svojom glavom" i da ne prihvata bespogovorno svako naređenje moćnika. Strateški cilj SAD-a da se spreči izlazak Rusije (ranije SSSR-a) na Indijski okean je ostvaren. Potrošeno je preko 1.000 milijardi američkih dolara koje su završile u privatnim rukama vojno-obaveštajnog lobija i korumpiranih bitangi u Avganistanu. Talibani su mirno preuzeli vlast, očigledno po nekom tajnom dogovoru sa globalnim moćnicima - kaže Nebojša Medojević.

On smatra da je eskalacija radikalnog islamskog ektremizma u Avganistanu bezbednosni rizik i za naš region i Crnu Goru.

- Posebno ukoliko poltronska Vlada Krivokapića prihvati da ugosti određeni broj ovih lica. Ne radi se o “izbeglicama” koji beže iz nužde, već o delovima marionetskog režima koji je preko 20 godina pljačkao Avganistan i delovao po uputstvima obaveštajnih službi zapada. Pozivam Vladu Crne Gore da energično odbije da prihvati bilo koga od ovih operativaca bivšeg mudžahidskog režima u Avganistanu, jer to može dovesti do ugrožavanja nacionalne bezbednosti i vitalnih nacionalnih interesa države Crne Gore - zaključuje Medojević na društvenim mrežama.

Pogledajte više