"STIDI SE, MILO": Đukanović u strahu zbog kraha NATO avanture u Avganistanu

V. K.

17. 08. 2021. u 17:39

PREDSEDNIK DPS Milo Đukanović treba da se zastidi kad pominje avanturu NATO-a u Avganistanu, u koju je uvukao i CG, a ne da morališe nakon poraza koji je doživela i njegova politika - "NATO nema alternativu", rekao je Jovan Vučurović, poslanik DF.

Foto: Jutjub/Predsjednik Crne Gore/AP Photo/Rahmat Gul/Vikipedija

- Više puta smo kazali da je politika Mila Đukanovića i DPS pogubna po vojsku CG, jer je to marionetska politika izdaje i služenje zapadnim centrima moći. Sve što je mogao da uradi protiv svetlih tradicija naše vojske, Đukanović je uradio, da bi je na kraju uveo u jedan sukob koji nema veze ni sa čašću, ni sa tradicijom, ni sa Crnom Gorom, već jedino sa njegovom željom da služi velikima u NATO-u. Dakle, Đukanović je vojsku izopštio od svetlih tradicija, i pokušao da je upodobi svom liku i delu - da ona bude ispostava drugih - rekao je Vučurović.

On ističe da su svetski policajci koji su predvodili avanturu u Avganistanu, kao i marionete koje su slušale naređenja poput Crne Gore, doživele poraz i krah, i da to ne može sakriti ni Đukanovićeva kuknjava kojom hoće da se dodvori centrima moći.

- Poraz NATO-a u Avganistanu je i poraz politike onih u CG koji su veličali ovaj savez i predstavljali ga nepobedivim. U konačnom, teško je biti toliki licemer i prevarant, poput Đukanovića, koji govori o stabilnost u Avganistanu dok se ta zemlja nalazi u stanju haosa koji je rezultat politike NATO - zaključuje Vučurović.

Pogledajte više