ŠIRI PUT, SIGURNIJA VOŽNJA: Hercegnovski deo poluostrva Luštica dobio sanirane kolovoze na više pravaca

V. V.

04. 08. 2021. u 06:34

NA hercegnovskom delu poluostrva Luštica završena je sanacija puteva i izgradnja proširenja na više lokacija, a uz radove obavljene tokom prethodne dve godine saobraćaj se sada odvija redovno, uz znatno bolje uslove, između ostalog i bezbedniju mogućnost mimoilaženja učesnika u saobraćaju.

Foto V. Vujnović

Predsednica Mesne zajednice Luštica Ana Zambelić Pištalo objašnjava da su proširenja urađena od sela Begovići prema skretanju ka uvali Veslo, na putu koji vodi ka uvalama Mirište i Žanjice, a sanirani su i delovi puta koji nisu bili u najboljem stanju. Krajem 2019. godine uloženo je više od 80.000 evra za asfaltiranje deonice od granice hercegnovskog dela poluostrva ka selima Mardari i Begovići, kao i delova puteva prema uvali Mirište i delu puta ka zaseoku Zabrđe.

- Vrednost upravo izvedenih radova na izgradnji proširenja i sanaciji puteva iznosi nešto preko 55.000 evra, a pored Opštine Herceg Novi i mesne zajednice, veliku finansijsku podršku su pružili investitori koji realizuju projekte na novskom delu poluostrva. Nadamo se će u narednom periodu saradnja biti nastavljena i nadograđena - kazala je Ana Zambelić Pištalo.

Ona je istakla i kvalitetnu saradnju sa Opštinom Tivat, koja je u prethodnom periodu uložila sredstva za asfaltiranje puta od Oblatna prema granici sa hercegnovskim delom Luštice, kao i sa tivatskim preduzećem "Komunalno" čiji su radnici košenjem zelenila uz ovu deonicu poboljšali infrastrukturno stanje i uslove za vožnju.

Pogledajte više