UMALO NIJE IZBILA TUČA ZBOG BELIVUKA: Posle izjave Marka Milačića incident na sednici parlamentarnog odbora za odbranu i bezbednost

V. K. - S. Đ.

31. 07. 2021. u 07:14

SEDNICA crnogorskog parlamentarnog Odbora za odbranu i bezbednost, na kojoj je trebalo da bude saslušan premijer Zdravko Krivokapić, kao i čelnici službi bezbednosti, v. d. direktora Uprave policije Zoran Brđanin, direktor ANB Dejan Vukšić i glavni specijalni državni tužilac Milivoje Katnić zbog tvrdnji da je Krivokapiću prećeno hapšenjem ako potpiše Temeljni ugovor sa SPC u Beogradu, prekinuta je nakon oštrih reči i za dlaku izbegnute tuče između poslanika Marka Milačića i Katnića!

Foto Jutjub

Incidentu je prethodila izjava Milačića, koji je rekao da bi Odbor trebalo da sasluša Mila Đukanovića, Zorana Lazovića, Brana Mićunovića, Katnića i saradnike kriminalnog klana Veljka Belivuka zvanog Nevolja, što je iritiralo Katnića, koji se požalio da je izostala zaštita predsednika Odbora, Milana Kneževića od Milačića (nije član odbora) koji ga je izjednačio sa grupom Belivuka.

- Molim vas da niko ne napada borce protiv organizovanog kriminala - kazao je Katnić, da bi Knežević uzeo reč i rekao da Milačić nije izjednačio specijalnog državnog tužioca sa grupom Belivuka, nakon čega je pozvao poslanika Prave Crne Gore da pojasni da to nije saopštio što je izazvalo negodovanje Katnića.

- Ne kažem ja da me svrstao u tu grupu, ali mu vi pomažete - dodao je Katnić, da bi potom uzeo reč Milačić i kazao da Katnića nije izjednačio sa Belivukom, nego da misli da je rekao da je odgovornost SDT-a politička i sistemska.

- Optužbe su iznete da su crnogorski državljani učestvovali u ozbiljnim zločinima.

Imamo direktne optužbe iz druge države o učešću crnogorskih državljana u najmonstruoznijoj kriminalnoj grupi, koja se svakim danom povezuje sa Crnom Gorom. U tom smislu je odgovornost Katnića još veća nego članova organizovane kriminalne grupe - naveo je Milačić, na šta je oštro reagovao Katnić navodeći da će biti primoran da se fizički brani i obračuna sa takvim optužbama.

- Moram da kažem da je ovo ovde (Milačić) jedno bazdigo... - kazao je Katnić i uputio se prema Milačiću, koji mu nije ostao dužan nazivajući ga "splačinom" i rekavši da "brani mafiju". Teži incident izbegnut je zahvaljujući direktoru ANB Dejanu Vukšiću, koji se isprečio između njih dvojice.

Pogledajte više