MOGUĆNOST, MOBILNOST I ODRŽIVOST: Herceg novi na Svetskoj izložbi u Dubaiju

V. V.

30. 07. 2021. u 17:51

HERCEG Novi će učestvovati na Svetskoj izložbi "Expo 2020 Dubai", koja se održava od 1. oktobra 2021. do 31. marta 2022. godine.

Foto Tanjug

Glavna tema je „Povezivanje umova, stvaranje budućnosti"  a  podteme su: Mogućnost, Mobilnost i Održivost. Organizatori uju  preko 25 miliona posetilaca, a 20 odsto trebalo bi da budu  direktni predstavnici biznis sektora,saopštili su  iz  hercegnovskeOpštine. Turizam i investicije biće fokus predstavljanja Herceg Novog  pa će  ukupna turistička  grada, zajedno sa ponudom Instituta „Dr Simo Milošević", biti  prezentovana tokom celog  trajanja izložbe u Dubaiju. Biće to prilika za iniciranje i realizaciju novih projekata i investicionih veza, čime će se ekonomska slika našeg grada dodatno poboljšati.

- Što se tiče investicija i lokalne privrede,  pozivam sve naše preduzetnike, privredna društva ali i sve naše sugrađane koji imaju pripremljene projekte u vidu gotovih biznis planova ili fizibiliti studija, validne planske dokumentacije i rešenih imovinsko-pravnih pitanja, zatim poslovne ideje i nameru za dalji razvoj i proširenje delatnosti, da iskoriste mogućnosti da svoje projekte, proizvode i usluge predstave pred 25 miliona posetilaca. Paviljon Crne Gore biće na raspolaganju za promociju proizvoda i usluga, poslovne razgovore i sastanke predstavnika Opštine Herceg Novi i privrednika sa fondovima, investitorima i kompanijama iz celog sveta, kazao je savjetnik predsednika Opštine, Nenad Vitomirović.

Herceg Novi zaslužuje mesto među najboljima, te je nužno da se pravilno integriše u globalnu turističku ponudu u post Kovid periodu, predstavljajući našu kulturu, tradiciju, istoriju, kao i naš ogroman ljudski kapital. Opština Herceg Novi biće snažna podrška lokalnim privrednicima da unaprede poslovanje i prošire se na nova tržišta, a investitorima da obezbede što bolje uslove poslovanja i poveže ih sa lokalnim kompanijama, navedeno je u opštinskom saopštenju.

Pogledajte više