DVE NEDELJE BEZ NOĆNOG PROVODA: Nove epidemiološke mere zatvaraju diskoteke i klubove, festivali zabranjeni

I. D. S.

24. 07. 2021. u 07:39

ZDRAVSTVENI organi doneli su odluku da se noćni klubovi i diskoteke zatvore, a festivali i masovna okupljanja u zatvorenom zabrane od danas do 2. avgusta.

Foto Upbiro.me

Nakon toga, rad će im ponovo biti dozvoljen, ali samo za one koji se vakcinišu ili poseduju negativan PCR test. Brzi antigenski testovi, ali i test na antitela neće biti prihvatljivi.

Direktor Instituta za javno zdravlje Igor Galić podsetio je i da je izvođenje muzike uživo unutar ugostiteljskih objekata zabranjeno odranije, ali da je ukidanje moguće i za bašte ukoliko se nastavi trend probijanja termina i kršenja zabrane o muziciranju unutar objekata.

- Zahtevamo dosledno poštovanje ove mere. Muzika uživo može da se izvodi na baštama terasa i lokala na otvorenom do ponoći uz dosledno poštovanje svih ostalih epidemioloških mera - poručio je Galić, i dodao da će se sa kažnjavanja, bez davanja nove prilike, preći na totalnu obustavu i zabranu izvođenja i emitovanja muzike uopšte.

Galić je saopštio da je na virus korona do sada bilo pozitivno 153 turista.

- Imamo preko 100.000 turista, od kojih je 11.450 testirano. Svega 153 je bilo pozitivno i svi su propraćeni - naveo je Galić.

Nove restrikcije u borbi protiv virusa korona predložene su zbog porasta broja novih slučajeva infekcije proteklih dana. Prema poslednjim podacima Instituta za javno zdravlje, trenutno je u Crnoj Gori registrovano 480 slučajeva virusa korona, od čega najviše u Budvi 23 i Podgorici 10. Te dve opštine trenutno imaju po 136 obolelih od kovida 19. Poslednjim presekom IJZ otkriveno je 63 novoobolelih, što je nekoliko desetina više nego što je u proseku bilo poslednjih sedmica.

MOGUĆ PROTEST

NEZADOVOLjNI odlukom da se privremeno zabrani rad diskoteka i noćnih klubova, budvanski ugostitelji spremni su na proteste ukoliko nadležni ne promene tu odluku.

Pogledajte više